Vajíčková tlačenka
Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Stačí přidat salát a čerstvé pečivo a skvělá svačina či atraktivní pohoštění pro návštěvu je na světě.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 260 kJ / 2 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,38 g |
Tuky | 228,17 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 5,40 g |
Sůl | 13,05 g |
Sacharidy | 26,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev z Moravanky odlijeme stranou, stejně tak odložíme i feferonku, kterou nepoužijeme.
Krok 2: Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z Moravanky. Všechno smícháme v jedné míse, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a zamícháme.
Krok 3: Želatinu připravíme podle návodu (použijeme i nálev z Moravanky). Počkáme, až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám v míse a zamícháme.
Krok 4: Hmotu vylijeme do srnčího hřbetu (nebo jiné formy), kterou jsme vyložili potravinářskou fólii nebo mikrotenovým sáčkem a necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout v ledničce (nejlépe však do druhého dne).
Krok 5: Po ztuhnutí tlačenku vyklopíme z formy, odstraníme fólii, nakrájíme na plátky a podáváme jako svačinu s rohlíkem.
Zveřejněno 18. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vajíčková tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrKJ
Moje poznámka
Vajíčková tlačenka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrKJ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 minutou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 13 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 51 minutami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Bezlepkové máslové sušenky
kostatko_1 před 1 hodinou
Čínská cuketa
Ajkad před 1 hodinou
Domácí kečup
Jarin57 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vajíčkový aspik,
vaječná tlačenka v srnčím hřbetu,
recept na vajíčkovou tlačenku,
vaječná tlačenka,
vajčkova tlačenka,
želatina na vajíčkovou tlačenku,
salamova tlacenka,
salámová tlačenka recept,
vajickovatlacenka,
vajickova rolada,
výroba tlačenky,
vajickova zelatina,
vaječná tlačenka recept,
vajíčkový hřbet,
želatinová tlačenka,
top recepty vaječna tlačenka,
tlačenka recept,
sýrová tlačenka,
výroba vaječné tlačenky,
vaječný aspik
Suroviny:
vejce,
salám gothaj,
okurky sterilované,
cibule,
moravanka,
majonéza,
želatina na vaječnou tlačenku,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (61)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak vím, že spousta obalů má recepty stažené právě odsud, někdy tam jsou totiž i mikrofotky