Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové croissanty s omládkem

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 878 kJ /
2 600 kcal
Bílkoviny55,53 g
Tuky83,01 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy400,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně. Krok 2: V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět bez předehřevu) necháme vymísit těsto, pak pekárnu vypneme (program přerušíme) a těsto necháme 60-90 minut vykynout. Bez nahřívání pekárnou, aby se nám na něm pak při provalování nerozpustilo máslo, můžeme během kynutí i 1 až 2 x promíchat. Krok 3: Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozválíme. Na jednu polovinu plátu nastrouháme tuhé máslo, překryjeme druhou polovinou plátu, okraje zamáčkneme a celé rozválíme na tenčí. Poskládáme na třetiny a opět rozválíme. Krok 4: Znovu poskládáme na třetiny a už můžeme rozválet na tenký finální plát, který rozkrájíme na trojúhelníky a z nich umotáme croissanty. Ti pilnější ale mohou skládání a rozvalování opakovat ještě klidně i dvakrát, těsto bude lépe a více lístkovat. Krok 5: Umotané croissanty necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií asi 30 minut nakynout, potřeme zbytkem vejce (pouze povrch, ne boky - řez těsta -> lístky by se slepily) a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 12-14 min - pokud vám budou moc brzo hnědnout, teplotu snižte na 220°C.) Krok 6: Do těsta doporučuji dát Stellu, s Herou budou croissanty vonět trochu do loupáků.

Zveřejněno 28. 11. 2011

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové croissanty s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0j9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové croissanty s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0j9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (82)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Johanka128: dobré ráno, určitě ano:yes:

Zdravím, Ivo, mám dotaz ohledně másla - můžu dát klasické máslo? Stellu nepoužívám a nevím, co bych pak dělala se zbytkem (kromě další várky :-d )

Chuťově dokonalé. Ale také mi nelistují ;-( :-D Může to být tím, že jsem je po zarolování hned hodila do trouby? Nebo tím, že kynuté těsto jsem měla u zdroje tepla a když jsem ně něj nastrouhala máslo, tak se lehce topilo? Ještě zkusím Cathleen, podobné těstíčko, co tady máš, máslové rohlíčky z r. 2017 a uvidím, co se mi bude dělat líp :-8

crosanty ,,vyborna vec,,,pro inspiraci,,rozvalet těsto,pridame vařene zeli s opečenou cibulkou a nakou klobasku,,,nebo tam dame nadrobno nasekane škvarky...je to vyborne,,tak dobrou chut ..Pavel:-p:-p:-p

Dobrá dobrota, pral se s nimi a vyšlo tolik listů jak ve slabikáři:-p:-p:-p

Katka758: Katko, nemohla jsem ti písnout, nebyla jsem tu. Ale písnu ti ještě dnes vzkazík a proberem to, ju?;-) Těsto se dělá dobře, bude to určitě jen malou chybkou někde v postupu:-)

Tak přesně, jak jsem předpokládala. Nelístkuje mi to, je to buchtové. Nevím, kde se stala chyba. Chuťově jsou ale vynikající.

To nejdůležitější jsem zapomněla. Ukládám do oblíbených a přidávám bodík.

Tak jsem si o sobě myslela, že jsem zdatná pekařka a zvládnu i složitější věci. Zřejmě si o sobě člověk nemůže myslet;-)Těsto se mi myslím povedlo, ale při prvním válení mi máslo zůstávalo na vále a celé se to začalo lepit....musela jsem podsypat moukou a pak mi zase croissanty nechtěly moc kynout. Ani nevím, zda jsem dobře válela i když jsem se snažila podle obrázků. Teď jsou v trobě, tak doufám, že se aspoň trochu povedou a bude tam to lítkování znát. Pak dám vědět. Třeba na druhý pokus to bude lepší.:-8:-))

Děti kroasanty milují, určitě je upeču, ukládám do oblíbených a boduji.:yes:

Katka758: Dovolím si odpovědět. Lístkové těsto se musí rozvalovat tak, aby vrstvičky zůstaly na sobě, díky tomu pak lístkuje. Když budeš postupovat přesně podle textu a fotek, určitě se to podaří ;-):yes:

Katka758 4. 6. 2012 10:39
Mám dotaz.... :-Kje jedno, jak to těsto vyválím? Nebo se to musí jen z té jedné strany,aby lístkovalo?Nemám s tím zkušenost, ale recept mne nadchl a chtěla bych se do toho pustit. Jen nemám žádné zkušenosti s omládkem a skládáním a rozvalováním těsta.:-8 Děkuji a pak napíšu, jak se mi to povedlo.

zrovna sem dopekla a jsou vážně výborné :) trochu sem se bála toho těsta, páč sem kynuté těsto dělala uplně poprvé, ale myslím si že jsem se s tím úspěšně poprala a všem moc chutnají :)

Katka B: Katko, zkusit můžeš i bez ní, dej místo ní lžičku včelího medu. Ale jestli pečeš často, doporučuju ti přeci jen ji koupit.
Až budeš prokládat nastrouhaným máslem - mám ho, už nastrouhané, vždy předem nachystané v lednici. Pokud je moc měkké, mohlo by se ti s ním hůř pracovat.;-)
Doufám, že se ti povedou a budeš spokojená:-)

Teda dámy, listové těsto jsem dělala už několikrát, ale vždycky z toho vylezlo cosi, co se mu teda moc nepodobalo :-( Už jsem vyzkoušela několik receptů a pořád žádná sláva. Tuk mi vytejkal a finální výsledek byl dost "betonovej". V týdnu zkusím tento recept a dám vědět, jak dopadl. Pořád to nevzdávám ;-) jen musím koupit sladěnku :-/
Jinak moc chválím fotky, jsou k nakousnutí.:yes:

Tématické fráze:
croassaint recept, croasant, máslový croissant z listového těsta, crosanty, croasant recept, domácí croasant, croassaint, máslové loupáky, francouzský croasant, máslový croasant recept, kroasanty podle hrušky, croasant z domácí pekárny, nejlepší recept na croissanty, máslové loupáky kynuté v lednici, croasant s nutelou, croasant recept na těsto, recept na domácí croasant, kroasánty recept, jak vyválet těsto na croasant, máslové croissanty z listoveho testa

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, croissant, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu