Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem
Vepřové závitky, plněné šunkou, mletým masem a vaječnou omeletou nejen krásně vypadají, ale ještě lépe chutnají a tak je můžete připravit i pro slavnostnější večeři. Skvěle je doplní šťouchané brambory, nebo dušená rýže.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 415 kJ / 1 055 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,57 g |
| Tuky | 70,92 g |
| Vláknina | 5,09 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 4,09 g |
| Sacharidy | 15,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C a pekáček vymažeme kouskem sádla.
Krok 2: Vejce rozklepneme a rozšleháme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, vylijeme vajíčka a připravíme omeletu.
Krok 3: Maso očistíme, osušíme a rozkrojíme na 2 pláty. Jeden plát umeleme nebo rozmixujeme spolu se slaninou.
Krok 4: Druhý naklepeme přes fólii do tenkého obdélníku, lehce osolíme, opepříme a poklademe sušenou šunkou.
Krok 5: Potřeme hořčicí, navrstvíme mleté maso ochucené steakovým nebo grilovacím kořením, položíme usmaženou omeletu z vejce a zabalíme závitek. který svážeme kuchyňským provázkem.
Krok 6: Závitek přemístíme do pekáčku. Zakryjeme alobalem (matnou stranou ven), podlijeme vývarem (nebo vodou) a dáme na 35-40 minut do trouby.
Krok 7: Poté odstraníme alobal a dopečeme cca 15 minut dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout, odstraníme provázek a nakrájíme na 2 porce.
Krok 8: V průběhu pečení masa připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v rozehřáté pánvi na malém množství oleje orestujeme. Lehce osolíme, aby rychleji změkla.
Krok 9: Když cibule začne zlátnout přidáme špetku cukru, aby zkaramelizovala poté podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol.
Krok 10: Dle potřeby podléváme na sníženém stupni tepla po troškách vodu, abychom cibuli rozdusili doměkka.
Krok 11: Ochutíme paprikovou lahůdkovou pastou z tuby, worcesterem a nakonec propasírovanou omáčku smícháme s výpekem z pekáčku a povaříme do potřebné hustoty.
Krok 12: Podáváme s dušenou rýží, bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 12. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5go7
Moje poznámka
Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5go7
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 25 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 25 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 45 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
šunka uzená,
hořčice,
máslo,
vejce,
slanina,
sádlo,
vývar masový,
olej,
cibule červená,
sůl,
cukr,
pasta papriková,
víno červené,
omáčka worcesterová,
výpek
Komentáře (7)