Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná bůčková roláda

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Středně náročný

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 150 min bez doby chlazení rolády před pečením

185 min (35 min příprava + 150 min tepelná úprava, bez doby chlazení rolády před pečením)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 375 kJ /
1 524 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky92,18 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 2,92 g
Sůl7,28 g
Sacharidy42,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky.
Špenát opereme a necháme okapat. Krok 2: Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 3: Na troše oleje osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita a necháme vychladnout. Krok 4: Do misky vyklepneme vajíčka, pořádně vidličkou rozšleháme, přidáme hrášek, nasekanou pažitku, vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a nalijeme do vymazaného pekáčku (velikost volíme dle velikosti masa) a dáme do trouby.
Pečeme na 150 °C, dokud vejce neztuhnou. Vaječnou omeletu necháme vychladnout. Krok 5: Plát masa položíme na potravinářskou fólii, poklademe plátky sýra, na ně rozložíme listy špenátu, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami kapie a položíme vaječnou omeletu.
Na to dáme klobásky, pomocí potravinářské fólie pevně smotáme a dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout. Krok 6: Jakmile je roláda trochu ztuhlá a drží pohromadě, sundáme fólii, zajistíme potravinářským provázkem a dáme péct do vymazaného, cibulí vyskládaného pekáče a trochu podlijeme vodou. Krok 7: Přikryté pečeme 20 minut na 200 C° a potom již na 100 C°, cca 1,5 hodiny. Zkontrolujeme, přelijeme výpekem a už nepřikryté dopečeme na barvu. Krok 8: Servírujeme pokrájené na plátky, s pečenou cibulí a s jakoukoliv úpravou brambor.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 22. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goVj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goVj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc hezká roláda. :yes: I když pracnější, ale vypadá nádherně. :-K

To je pastva pro oči:-K:-Q

Anna Kocikova: Moc děkuji Aničko :-K:-K;-)

To maso je tak krásně růžové na řezu ?:-O :-? Jak,čím, proč, to já taky nesvedu.;-(

medanek: Ne,ne ! Musíš tam před focením vrazit šedej dýmovej filtr, aby to vypadalo jako maso ze supermarketu ! Pak mi nebudou slintat očka!:-D

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Dobře ;-) seženu někde dým ;-)

taky si tu drbu hlavu, jak to že mě nikdy nenapadlo udělat omeletu a necpat tam ta míchaná vajíčka, co mi z toho padají :-D:-D:-D:-K

Lenunka: :-D:-D:-D Děkuji :-8 Nejsem výjimka i u mne funguje přítažlivost zemská:-D

Na tomto receptu je vidět rozdíl mezi dobrým kuchařem a výborným kuchařem....Většina asi - včetně mě ( snad nikoho neurazím) by umíchala klasická míchaná vajíčka, na plát masa by naskládala všechny dobroty včetně míchaných vajíček, zamotala, svázala a strčila do trouby péct...Ale ty "mezikroky" jsou právě ten vyšší level :yes::yes::yes:
Jako obvykle po přečtení receptu od Medanka upadám do deprese:-8

Eja57: :-) Moc děkuji, :-* a žádné deprese nejsou třeba:-D:-D:-D

mika59: Moc děkuji Mikoušku:-8:-K

Zajímavý a vtipný způsob náplně;-) Já většinou plním vepřovou roládu nádivkou z uzeného, rohlíků atd., ale proč jednou nezkusit něco jiného, že. Takže dávám do oblíbených a vyzkouším. Vaše recepty se mi líbí. Bodík jsem poslala hned po shlédnutí :yes:, ale pak mi to nedalo a musela jsem vám ten nápad pochválit, ten receptík si to zaslouží:-D! Jo a tento způsob náplně zkusím (i když s trochu odlišnými ingrediencemi) i do kuřecí rolády, úprava nádivky dělané v troubě se mi moc líbí.:-D

medanek::-K maso bylo naložené, že? Roláda je krásná...:yes:

hospodyne: Právě, že nebylo naložené, ale čerstvé a moc děkuji za pochvalu:-K3

Tématické fráze:
bůčková rolada, recepty bučkova rolada, bučková roláda recept, roláda z bůčku, recept bučková rolada, buckove rolady, recept na buckovou roladu, z bucku rolada, recepty z bučku, jak udělat bučkovou roládu, bůčková roláda recepty, bůčkový plát, recept na bučkovou roláda, bůčková roláda plněná nádivkou, rolada buckova, recept roláda, pikantní roláda z bučková, jak udelat buckovou na roládu, bůčková roláda, bučková roláda vejce kapie

Suroviny:
vejce, cibule, špenát baby, sýr plátkový, klobása pikantní, kapie červená, hrášek, pažitka, sůl, pepř mletý, olej, petrželka, kapie žlutá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu