Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,07 g |
| Tuky | 185,57 g |
| Vláknina | 28,36 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké vodě. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme sádlem, dno vyskládáme plátky slaniny a dáme zatím stranou. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme maso, ze všech stran orestujeme a přendáme do misky. Krok 3: Přidáme posekanou zeleninu, osolíme, opepříme a také lehce orestujeme. Krok 4: Zeleninu i maso přendáme do pomalého hrnce, přidáme plátky česneku, koření (oboje dáme do plátěného sáčku), rozpuštěné demi glace a nastavíme hrnec na low, 8-10 hodin. Je potřeba kontrolovat. Krok 5: Měkké maso i s pytlíkem koření vyndáme, přidáme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme i přepasírovat. Krok 6: Do omáčky přidáme máslo, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Můžeme servírovat s plátkem citrónu a ozdobit petrželkou.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Moje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 41 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 52 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Suroviny:
cibule,
celer,
mrkev,
česnek,
slanina,
sádlo,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
pepř,
smetana na vaření,
voda
Komentáře (10)