Lahodná játrová omáčka
Spousta lidí se konzumaci jater vyhýbá. Pokud jsou však dobře připravená, potěší vás svojí jemnou chutí. Navíc jsou bohatá na různé minerály a vitamíny. S receptem na vepřová játra v lahodné smetanové omáčce určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 895 kJ / 3 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,77 g |
Tuky | 314,13 g |
Vláknina | 14,81 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 5,25 g |
Sůl | 13,40 g |
Sacharidy | 60,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli drobně nakrájíme. Slaninu i špek nakrájíme na malé kostičky. Játra pokrájíme na středně velké kousky.
Krok 2: Do kastrolu dáme škvařit slaninu i špek. Po dvou minutách přidáme nakrájenou cibuli a opékáme další dvě minuty.
Krok 3: Poté přidáme mletý kmín, špetku mletého pepře (dle chuti) a promícháme. Přidáme pokrájená játra a necháme je zatáhnout.
Krok 4: Přidáme mleté nové koření a mletou uzenou papriku. Promícháme a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka, zhruba 40 minut.
Krok 5: Po změknutí jater jich část přendáme do misky a uchováme bokem. Zbylou část omáčky rozmixujeme dohladka.
Krok 6: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Omáčku dáme znovu na sporák, přidáme česnek a plnotučnou hořčici.
Krok 7: V misce rozkvedláme hladkou mouku se smetanou. Přilijeme do rozmixované omáčky a na mírném ohni vaříme ještě zhruba 15 minut.
Krok 8: Před koncem vaření omáčku dle chuti osolíme. Přidáme menší hrst drcené majoránky.
Krok 9: Do omáčky vrátíme zbylá játra, která jsme před mixováním odložili a necháme je v omáčce prohřát.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 3. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahodná játrová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWPp
Moje poznámka
Lahodná játrová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWPp
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 38 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 13 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
játrová omáčka videorecept,
játrová omáčka s rýží,
játrova omacka,
játrová omáčka recept,
výborná játrová omáčka,
játrová omáčka se slaninou,
játrova omáčka se smetanou,
recept na játrovou omáčku,
játrová omáčka z vepřových jater,
játrová omáčka na slanině,
omáčka z mletých jater,
vepřová játra omáčka,
jatrova omacka na speku,
játrová omáčka z mletých jater,
recepty jatrova omacka,
domácí játrová omacka,
omacka z jater,
omáčky recepty,
zahuštění vepřových jater omáčka videorecept,
přírodní jatrova omáčka
Suroviny:
játra vepřová,
slanina anglická,
špek,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
cibule,
kmín mletý,
koření nové koření,
paprika sušená uzená,
hořčice,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
voda
Komentáře (4)