Hovězí přední na divoko
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s jarní cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 294 kJ / 1 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,00 g |
Tuky | 82,86 g |
Vláknina | 23,62 g |
Cholesterol | 307 mg |
Sodík | 4,79 g |
Sůl | 12,02 g |
Sacharidy | 144,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do hrnce vhodíme cibuli, přidáme olej a dáme smažit do zlatova. Pak vhodíme maso a nasekaný česnek, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut, až pustí šťávu.
Krok 4: Pak vhodíme kostku bujónu, sůl a koření, nalijeme panáka medoviny (nebo portského) a dusíme.
Krok 5: Když je maso měkké a omáčka zredukována na polovinu, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme a provaříme, odstavíme.
Krok 6: V průběhu dušení masa oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostky a propláchneme. Svaříme vodu. Brambory v hrnci posypeme solí a kmínem a zalijeme vařící vodou. Dáme vařit.
Krok 7: Mezitím nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7 minut před koncem vaření brambor ji k nim přidáme. Vaříme, až jsou brambory měkké.
Krok 8: Brambory slijeme, přidáme plátek másla, necháme rozpustit. Pak šťouchadlem brambory nahrubo našťoucháme.
Krok 9: Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Krok 10: Na talíř dáme kopeček smetanových brambor, pár kousků masa a polijeme omáčkou.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Moje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 2 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 4 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 4 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 6 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 7 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 8 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 8 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí predni recepty,
hovězí přední,
hovezi predni recept,
hovezi na divoko,
recepty přední hovězí maso,
recepty hovězí přední,
hovězí maso přední recepty,
hovězí na divoko pro pamětníky,
recept hovezi přední,
recept na hovězí přední,
predni hovězí,
přední hovězí recepty,
recepty na predni hovězí maso,
přední hovězí recept,
recepty z předního hovězího,
hovězí maso přední,
recepty z předního hovězího masa,
recepty na hovězí přední,
hovězí maso přední - recepty,
hovězí maso na divoko
Suroviny:
přední hovězí,
cibule,
česnek,
olej,
bujón hovězí,
koření divočina,
medovina,
sůl mořská,
kmín celý,
protlak rajčatový,
brambory,
sůl mořská,
kmín celý,
cibulka jarní,
smetana zakysaná,
máslo
Komentáře (6)