Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbojnický salát

Zbojnický salát je druh svačinového salátu, který má ve svém základu měkký salám. K němu přidáme okurky, cibuli a podle našich preferencí také pálivé feferonky nebo beraní rohy. Vše dochutí svařená marináda pikantní a kyselé chuti.

Hodnocení receptu je 4,4 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 170 kJ /
2 909 kcal
Bílkoviny133,51 g
Tuky241,06 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 6,89 g
Sůl16,89 g
Sacharidy48,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marináda: v malém kastrolku svaříme za stálého míchání olej, kečup, hořčici, worcester a lák. Krok 2: Salám nakrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájené cibule, okurky a na nudličky pokrájené kozí rohy nebo jiné středně pálivé feferonky. Krok 3: Opepříme a přilijeme zchladlou marinádu a majonézu. Vše dobře promícháme a uložíme v chladnu proležet, nejlépe přes noc. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

TIP: Připravte si domácí bleskovou majonézu

Zveřejněno 29. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbojnický salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2P1N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbojnický salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2P1N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vytvořeno podle receptu. Rychlé, dobré.

Gazpacho: ...súvisí:-! ...jinou, než s receptem totožnou a vlastní fotografii, bych k receptu nevkládal. A Eja57 a bofinka Vám vlastně již odpověděli, děkuji :-K

Gazpacho: :-O kozí/beraní rohy já znám i červené....a ty tam vidím na jemné plátky.. ten "ananas" asi budou kostičky salámu obalené zálivkou....

Malý dotaz na autora (autorku) receptu:
Na fotografii sa vidí niečo červené, čo by mohla byť paprika a žlté, čo by mohol byť ananás.
V ingredienciách nič také nenachádzam.
Fotografia nesúvisí s Vami publikovanýmu receptom?
Ďakujem.

Tématické fráze:
domaci zbojnicky salát, rumcajs salát ze špekáčků, vlassky salát, zbojnickysalat, zbojnické nudličky, recept na palivi salat se šunkou, domácí zbojnický salát recept, zbojnický salát bez majonézy, rybí salát s kečupem, palive salaty s kečupem, zbojnicke fazolemi, receptyzbojnicky salát recept, zpojnicky salat, recept na fazolový salát s kečupem a salámem, recept na pikantni zbojnicky salát, domácí zbojnicý salát, zbojnickejsalat, zbojnickiy salát, salát s kečupem, pálivý salát se se šunkou

Suroviny:
salám, cibule, okurky sterilované, paprika kozí roh, pepř mletý, majonéza, olej, hořčice plnotučná, kečup sladký, omáčka worcesterová, lák z okurek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu