Ovocný táč
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 202 kJ / 7 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,60 g |
| Tuky | 290,42 g |
| Vláknina | 34,11 g |
| Cholesterol | 645 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 993,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu
Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Moje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 6 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 8 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 11 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Tématické fráze:
ovocný táč,
kynutý táč s ovocem,
rybízový táč,
táč s rybízem,
tac,
kynutý ovocný táč,
ovocné táče,
kynutý táč s rybízem,
recept na ovocný táč,
ovocný táč recept,
posypka na tac,
táč s ovocem,
angreštový táč,
angrešt recepty,
ovocný táč kynutý,
táč z rybízu,
hanácký táč,
wwwrecepty.cz,
ovocný kynutý táč,
špaldový táč
Suroviny:
ovoce,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
mouka,
cukr,
tuk
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě