Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 171,62 g | 
| Tuky | 85,34 g | 
| Vláknina | 1,80 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 1,70 g | 
| Sůl | 3,94 g | 
| Sacharidy | 58,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
	Krok 2: Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
	Krok 3: Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
	Krok 4: Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
	Krok 5: Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Zveřejněno 23. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Moje poznámka
					
				
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 5 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							porcování vepřového masa, 
						
						
							studené pohoštění, 
						
						
							porcování srnky, 
						
						
							porcování srnce, 
						
						
							porcování vepřového, 
						
						
							porcovani kyty, 
						
						
							porcování vepře, 
						
						
							porcování srnčí maso, 
						
						
							porcovani masa, 
						
						
							porcování srnčího masa, 
						
						
							porcování vepřové kýty, 
						
						
							pohoštění recepty, 
						
						
							studené maso, 
						
						
							porcování srnčího, 
						
						
							vepřové maso porcování, 
						
						
							jak krájet maso, 
						
						
							jak porcovat vepřové maso, 
						
						
							jak porcovat maso, 
						
						
							porcování masa na roládu, 
						
						
							porcování srnčí
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							kapie nakladané v oleji, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (14)