Utopenci
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem chuti je dobře vychucený nálev a kvalitní uzenina.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 723 kJ / 4 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,72 g |
Tuky | 303,89 g |
Vláknina | 54,58 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 20,38 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 138,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1x
Moje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1x
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 5 minutami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 3 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 3 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 4 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 5 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
babiččiny recepty utopenci,
utopenci nálev,
utopenci top recepty,
babiččiny recepty na utopence,
utopenci recept,
utopenci z gothaje,
utopenci v hořčičné omáčce,
utopence,
utopenec,
jak se dělájí utopenci,
utopenec recept,
utopenci, top recepty,
utopenci na kolečka,
recept utopenec,
utopenci recepty,
utopenci v omáčce,
top recepty utopenci,
recept na utopence,
utopenci za studena
Suroviny:
bobkový list,
semínka hořčičná,
ocet,
sladidlo umělé,
sůl,
pepř,
voda,
koření nové koření,
špekáček,
cibule,
bobkový list
Komentáře (19)
Gothajský salám 2 kg
cibule 6 ks
ocet 3/4 litru
pepř mletý
bobkový list
sůl a podobně
Příprava:
Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový list, můžete přidat i cokoliv jiného - nové koření, mletou papriku, čili papričky, feferony, nakládanou papriku nebo okurky, nakonec zalejete octem (čím víc, tím líp) lžičku soli a vodu - klasicky za studena nebo si můžete nálev svařit předem a nechat ho raději vychladnout - pozor, gothaj taje víc než buřty).
http://www.toprecepty.cz/recept/12850-utopenec-pro...