Jablkový koláč milující manželky
Voňavý, vláčný a pečený s láskou – takový je jablkový koláč, kterým potěšíte celou rodinu. Recept je jednoduchý, osvědčený a ideální pro chvíle, kdy chcete péct nejen pro chuť, ale i pro radost.
Suroviny pro 1 plech
plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 755 kJ / 4 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,94 g |
| Tuky | 185,07 g |
| Vláknina | 43,20 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 618,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi.
Krok 3: Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet. Potom těsto necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 4: Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na papíře na plechu zvlášť.
Krok 5: Na jednu polovinu těsta rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta.
Krok 6: Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova asi 35 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Moje poznámka
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 2 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 3 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 3 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 10 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 13 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 13 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 15 hodinami
Tématické fráze:
jablkový koláč,
koláč z jablek,
výborný jablkový koláč,
jablkove kolače,
jablecny kolac,
koláč s jablky,
výborný jablečný koláč,
koláče z jablek,
jednoduchý jablečný koláč,
jablkový koláč se skořicí,
koláč jablkový,
jablkoví koláč,
jablkovy kolac recept,
koláč jablka,
pudinkovy kolac s jablky,
recepty jablkovy kolac,
jednoduchý jablkový koláč,
recept na jablkový koláč,
kynutý jablečný koláč,
kolac z jablek a pudinku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
vejce,
soda jedlá,
sůl,
mléko,
jablko,
skořice,
cukr krystal
Komentáře (22)
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám
No, recept je pravda dost odfláknutý
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
,