Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,62 g |
| Tuky | 85,34 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 3,94 g |
| Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
Krok 3: Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
Krok 4: Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
Krok 5: Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Zveřejněno 23. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Moje poznámka
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 5 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 19 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 17 minutami
Kanadské kuře
pesinova.k před 1 hodinou
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 2 hodinami
Slepice na paprice
vladhn před 2 hodinami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 2 hodinami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 2 hodinami
Tématické fráze:
porcování vepřového masa,
studené pohoštění,
porcování srnky,
porcování srnce,
porcování vepřového,
porcovani kyty,
porcování vepře,
porcování srnčí maso,
porcovani masa,
porcování srnčího masa,
porcování vepřové kýty,
pohoštění recepty,
studené maso,
porcování srnčího,
vepřové maso porcování,
jak krájet maso,
jak porcovat vepřové maso,
jak porcovat maso,
porcování masa na roládu,
porcování srnčí
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
mouka hrubá,
kapie nakladané v oleji,
okurky sterilované,
sýr tvrdý,
mléko,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (14)