Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indiánská srdíčka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarborkaS.

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: na jeden plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 966 kJ /
3 816 kcal
Bílkoviny49,00 g
Tuky180,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy480,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin trpělivě uhněteme těsto dokud nevznikne kakaová hmota. Pak děláme menší kuličky dáváme dále od sebe na plech na pečící papír, do každé kuličky uděláme důlek třeba koncem vařečky (nebo pod, tak aby se tam potom dala nalít čokoláda, takže hlubší těsto nabude). Krok 2: Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a později stáhneme o 10-15°C a pomalu pečeme cca 15-20 minut. Krok 3: Mezitím dáme do menšího hrnce vodu, máslo a nalámanou čokoládu a na zcela mírném ohni rozehřejeme na tekutinu lesklou a hladkou. Krok 4: "Srdíčka" vyjmeme necháme trochu vychladnout a pak lžící do každého důlku nalijeme čokoládu, na tu poklademe mandle nebo lískové ořechy. Necháme vychladnout, ztuhnout a rozležet.

Zveřejněno 10. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indiánská srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jy1g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indiánská srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jy1g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tip: nechte těsto v lednici alespoň 1 hodinu před děláním kuliček, lépe se s ním pracuje a tolik nemastí.:-p:-p Děkuji za bodíky

Kamilo jak je jasné z předchozích komentářů u tohoto receptu opravdu velmi záleží na použitém tuku, z másla jsem nikdy nezkoušel tak nevím. But zkuste objednat přes internet nebo raději vyzkoušejte jiný recept. Mě samotné se jednou také těsto rozlilo po celém plechu. Takže opravdu předat hnětání chlapovi nebo cvičit s činkami alespoň měsíc před vánocemi :) Příprava je náročná, ale stojí to za to. Je dobré nechat cukroví pár dní odležet - mastnota se ztratí. Vydrží opravdu dlouho (pokud ho uchráníte před mlsači):-(

www.toprecepty.czMuzu se prosim zeptat, zda leze pouzit maslo misto tuku? Ziju ve Svedsku a sadlo tu nemame...dekuju.

Práv jsem je dopekla, je třeby opravdu dělat malé kuličky;-)Po upečení je mám na omak takové mastné, ale poměr surovin jsem přesně dodržela:-8Dávám bodík , protože jsou mňam:yes:

Lucko mě už se to taky stalo. K tomuto receptu je velmi důležitý poměr surovin. Hlavně tedy tuku. Pokud se ho dá o trošku více tak se kuličky roztečou . Je lepší dát raději malinko méně. Výroba těsta je velmi namáhavá a zdlouhavá ,ale stojí za to (já dávám uhnětat chlapovi). Tak mě to mrzí snad se podaří jindy:-)

moc pěkný:yes:

tak jsem zkousela vas recept a vsechno se mi to rozteklo tak nevim v cem byla chyba....:-(

Výborné :yes:

Děkuji za komentáře a skvělou fotku;-) Kusů z tohoto množství na středně velký plech je cca 30-35ks - Pro nás málo dělám 2krát tolik.:-))

musím ještě jednou moc pochválit... tohle cukroví bylo letos vyhodnoceno jako nej:yes:

kolik je asi kusů srdíček z tohoto množství:-?děkuji za odpověď:-K

Vynikající a jednoduché... přikládám fotečku a dávám bodíka:yes:

Mikike- mandle se dávají až po upečení na čokoládu. Pečlivěji čtěte ;-) jistě to zvládnete je to jednoduché:-)

chtel bych se zeptat ty mandle se davaji az po upečení nebo pred? jinak to vypada skvele a jednoduse co bych mohl snad zvladnoit i ja.diky

Tématické fráze:
výroba srdíček, cukroví indiáni, indiáni cukrovi, indiánské řezy, výroba srdíčka, indian cukroví, cukroví indiánci, indianska kucharka, indiánské cukroví, cukroví-indiani, kakaová srdíčka, cukrovi indianky, indianci cukrovi, indiánci recept, vánoční cukroví-snehove kulicky, indiánské vaření, indiánské vánoce, 100 % tuk, kakao, lístkový oříšek, recepty indiani,, cukroví indianek

Suroviny:
tuk 100%, mouka hladká výběrová, cukr moučkový, kakao, mandle plátkové, čokoláda na vaření, voda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu