

Indiánské kuře
Suroviny 4 porce
- 500 g kuřecích prsou
- 150 ml pomerančového džusu nebo čerstvě vymačkané šťávy
- 4 lžíce kukuřice
- 1-2 kostičky hořké čokolády
- špetka skořice
- sůl
- olej
- Směs:
- 3 lžíce burských oříšků
- 15 mandlí
- 5 sušených meruněk
- 2 větší rajčata
- 1 kapie
- 1 feferonka (pokud vaříte pro děti, tak bez feferonky)
Postup přípravy receptu
Ingredience na Směs rozmixujeme na kaši. Maso jemně naklepeme a nakrájíme na malé kousky.
Rozpálíme trochu oleje na pánvi, kuřecí maso osolíme a zprudka smažíme, když maso zbělá, posypeme ho skořicí a zalijeme džusem. Uvedeme k varu, vložíme burákovo rajčatovou kaši a kukuřici. Necháme probublávat asi 10 minut, než se tekutina odpaří. Maso bude jen obalené hustou pastou.
Odstavíme z ohně, necháme v pokrmu rozpustit čokoládu a pak rozmícháme. Okamžitě podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indiánské kuře
-
to vypadá chutně
-
Téééda, Apači se teda měli!
-
Tohle je velmi zajimave
. Nedokazu si predstavit vyslednou chut, takze musim vyzkouset. Dceri asi chutnat bude, ale pro manzela pro jistotu udelam neco do zalohy
-
Lízinku pozdravuju, je to holka šikovná (po mamince
). A pokud jí bude chutnat, budu moc ráda
-
To musí být náramná dobrota...
Tak jestli chutnalo dětem na kroužku, nechám Lízu, ať to sama uvaří - protože co uvaří, to jí chutná a kdybych to úplně stejně udělala já, bude se ofrňovat (už mi to i sama přiznala...)
Díky za krásný recept. -
Já jsem název převzala...obávám se, že ti prérijní asi ne
Ale jídlo je jednoduché, vařili jsme ho i s dětmi na kroužku
-
jo indiání si holt jedli