Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský talíř

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 975 kJ /
2 145 kcal
Bílkoviny306,75 g
Tuky102,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 6,84 g
Sůl15,75 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček. Krok 2: V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Krok 3: Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce. Krok 4: Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut). Krok 5: Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky. Krok 6: Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu. Krok 7: Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky. Krok 8: Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 22. 12. 2010

Poznámka autora Colombo65

Žádné velké vaření ale, už jsem z toho cukroví tady bláznil, tak posílám dnešní oběd tedy pro změnu trochu masa :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOXY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moravský talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Colombo, není nad pořádný kus flákoty :-p;-):yes: taky už mi z cukroví hrabalo :-8:-D ukládám a mezi svátky ráda udělám, červené zelí jsme neměli - ani nepamatuji :-8

Boooze:-p:-*fakt krása:yes:

Nádhera,Colombo:yes::yes:vepřové maso s kořením "vepřová pečeně"skvělé,taky používám :-pUzené nesmíme kvůli dně :-((:-((:-((ale na Nový rok si tento recept(pochopitelně bez uzeného) uděláme.:yes::yes:+:yes:

Pekne kusky :-p:-p

Super:-p:-p:yes:

Nádhera:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
pečení v sáčku recept, pečení v sáčku, sáčky na pečení recepty, moravské cukroví, uzené selátko, sáčky na pečení, sacky na peceni-recepty, recept na naloženi maso k uzení, uzená vepřová kýta, uzený talíř, recepty se sáčkem na pečení, moravský talíř,zelí, talíř na cukroví, příprava obědu na talíř, cukroví z moravy recepty, uzená vepřová kýta recepty, vepřové maso a moravské uzené, veprove maso pecene v sacku, recepty peceni v sacku na peceni, recept sáčky na pečení

Suroviny:
kýta vepřová, krkovice uzená, koření vepřová pečeně, olej, cibule, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu