Cukrářské koblihy
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme jej ještě před samotným kynutím koblih. Pak už jen smažíme.
Suroviny pro 1 dávka
Z tohoto množství je asi 25 koblížků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 688 kJ / 2 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,34 g |
| Tuky | 79,15 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 420,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme droždí, lžíci cukru, 100 g mouky a 125 ml vlažného mléka (vše z již odvážených surovin) a zaděláme kvásek, který necháme zkynout.
Krok 2: Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme v parní lázni, až hmota zhoustne a je vlažná.
Krok 3: Pak přidáme vykynutý kvásek, zbytek mouky, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk.
Krok 4: Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme oblíbenou marmeládou a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout.
Krok 5: Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran.
Zveřejněno 2. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RoP
Moje poznámka
Cukrářské koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RoP
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 14 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 21 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 31 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 49 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
koblihy bez kynutí,
cukrářské recepty,
koblihy recept bez kynutí,
cukrářské droždí,
kobliha recept,
maminčiny recepty koblihy,
koblihy bez drozdi,
kvásek na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy smažené,
cukrářské droždí recepty,
testo na koblihy,
recept na koblihy bez kynutí,
cukrářské koblížky,
maminčiny koblihy,
smažené kynuté šišky,
smažené šišky jako koblihy,
cukrářské receptury,
koblihy recepty,
kynuté koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr,
žloutek,
droždí,
tuk,
mléko,
rum,
vanilka,
sůl,
marmeláda
Komentáře (6)
No po 3 hodinovém kynutí těsto nic moc ( přirovnala bych konzistenci k vánočním perníkům ) nedalo se s ním vůbec pracovat a ke kynutému těstu mělo daleko.