Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky

Karbanátky jsou klasikou, se kterou se setkáte v různých obdobách po celém světě. Máme pro vás recept na poctivé české karboše, které zvládnete levou zadní. Pokud je chcete mít jako od maminky, uvařte k nim jemnou bramborovou kaši a nezapomeňte na kyselou okurku.

Hodnocení receptu je 4,2 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 620 kJ /
1 343 kcal
Bílkoviny95,44 g
Tuky83,95 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 634 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy48,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeleme maso a smícháme jej s jemně nakrájenou cibulí. Krok 2: Do směsi přidáme vejce, osolíme a okořeníme. Přidáme strouhanku a vytvoříme tvárnou hmotu. Krok 3: Lžící oddělujeme bochánky, které v hladké mouce tvarujeme na placičky. Krok 4: Karbanátky smažíme z obou stran v rozehřátém oleji.

TIP: Jak smažit zdravěji

Zveřejněno 21. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý den, přidávám fotečku. Jsou výborné. Zmizeli rychle:-)

:yes::yes::yes:je to vyborny a super:yes::yes::yes:

Jsou výýýýýýborny:yes:

:-?Česnek nevidim:-8

kdo se snaží napravovat druhé v jejich chybách, ten má svých až nad hlavu :) díky za inspiraci dnes si je udělám k snídani a obědu zároveň ;)

nemá to chybu já si je dělám jako svačinu do práce a ten komu to nechutná tak at se jde napást:-D:-D:-D

možná karbanátky umíš ale do školy jsi asi děvenko nechodila:no:

Vlastimil Mitrovský 3. 2. 2010 13:36
No 15 letá holka by to mohla mít bez těch strašných hrubek!
do mísy
rohlíky změkly atd.!

ňam :-))

Ahoj co zksuit tenhle recept:Do mísi si dáte 4-5 rohlíku s mlíkem podle potřeby rohlíku kolik máte masa.Necháte rohlíky aby změkli.Potom tam přidáte maso dále vajčko potom si osmažítě do zalotva cibulku a přidáte jí tam(bez oleje).Potom přidáte česnek,majoránk,koření na mleté maso a nakonec strouhanku.Tyto infredience si všechny zamícháte dohromady.Když to máte hotoví začnete dělat placičky tlustéasi 1 nebo 2cm.dlouhé jako vaše ruka.

Ingredience:500g masa,4-5 rohlíků,hrnek nebo hrnek a půl mléka,1vejce,2 cibule,2-3stroušky česneku,hrst majoránky a trochu koření na mleté maso.

Vyzkoušejte nemáte co ztratit jsou výborný..;-)
Psala 15 letá holka..ahoj dobrou chuť vám přeji:-K

...a co česnek,bez něj to není ono!

verrronique 5. 5. 2009 08:55
vybusna: Tak to je potom sekana, ne? :-D

a jak dlouho se smazej to uz nenapisete, tak ja to tam necham 3 hodiny, jo?:D

kubabaaaaa 1. 10. 2008 09:10
ten recept jsem udelal a je lepsi nez jsem delal drive :-p

Do mäsa nepridávam strúhanku, zdá sa mi to potom suché, ale rožok namočený vo vode a vyžmýkaný.

ja vytvarujem z masa bochnik obalim ho v struhanke a peciem v kuse v trube....cibulu nedavam surovu, ale nakrajam ju a podusim pekne do vonava na oleji

Tématické fráze:
karbanátky, karbanatky z mletého masa recept, karbenátky recepty z mletého masa, karbenátky recepty z mletého masa vepřového, karbenatky, karbanátky recept, karbanatky z mleteho, karbanátky z mletého masa, karbanatky z mleteho masa, recept na karbanátky, karbanatek recept, recept karbanátky, karbanátek, veprove karbanatky, karbenátek, karbenátky recepty, recept na karbanátky z mletého masa, recepty karbanatky, karbanátky z vepřového mletého masa, karbanátky z vepřového masa

Suroviny:
maso mleté, cibule, mouka hladká, strouhanka, vejce, koření do mletého masa, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu