Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka se sněhem

Jablečná žemlovka patří od nepaměti mezi oblíbená dětská jídla. Při přípravě využijete zbytky pečiva z předešlého dne a kombinace jablečné a tvarohové náplně je vynikající. Sladká sněhová čepice pokrm krásně ozdobí.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1 menší pekáček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 871 kJ /
1 881 kcal
Bílkoviny88,05 g
Tuky50,26 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 2,03 g
Sůl4,64 g
Sacharidy264,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Biele pecivo nakrajame na kolieska, alebo na kocky. Krok 2: Do mlieka zaslahame 3 zltka a 1 balicek vanilkoveho cukru. Krok 3: Jablka osupeme, ocistime od jadrinca a nakrajame na male kusky. Krok 4: Do tvarohu vmiesame 3 lyžice cukru, zltko a hrozienka. Krok 5: Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme kokosom (alebo struhankou, alebo rozmrvenymi piskotami). Krok 6: Kusky peciva nakratko ponorime do vajcoveho mlieka a vykladame dno. Ked ho vylozime, ako druhu vrstvu rozlozime kusky jablk. Jablka posypeme mletou skoricou a vanilkovym cukrom. Krok 7: Dalsiu vrstvu znovu robime pecivom, namacanym do mlieka. Krok 8: Ako dalsiu vrstvu rozotrieme tvaroh. Krok 9: Ako posledna vrstva su dalsie namacane kusky peciva. Krok 10: Misu vlozime do vyhriatej rury na 200°C a zapekame do zlata asi 20 minut. Strazte si to podla svojej rury. Krok 11: Z bielkov a 1 lyžice cukru vyslahame tuhy a pevny sneh. Krok 12: Na zapecenu zemlovku narvstvime sneh a dame zapiect asi 10 minut. Zemlovku nechame vychladnut a krajame.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 1. 5. 2008

Poznámka autorky vybusna

tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5065

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduché,rychlé a chutné

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc chutnala! Než jsem ji stihla vyfotit, byla půlka fuč. :) Díky za skvělý recept!

:yes::yes: nejsem moc na sladká jídla ale tohle vypadá tak úžasně, že bych si dala taky kousek <3:-) hezký den

:-8 moc se mi nepovedla trochu jsem ji připálila ale dala jsem tam místo rozinek třešně a byla dobrá (až na to připálené:-)) )

je vážně moc dobrá zkusila jsem ji a myslím že se mi vážbě povedla:-) :-D

Dawno,bardzo dawno temu byłam na Słowacji a smak ZEMLOWKI pamiętam do dziś,to było niebo ! pozdrawiam:-))

Dělala jsem velmi podobně,do mléka jsem dala celé vajíčka a nahoru jsem nedávala sníh. Jinak jsem dala vrstvu housek, jablka, housky, tvaroh a housky. V tvarohu je navíc 1 vejce, trochu mléka a trochu vanilkového pudinku bez vaření, hned tvaroh zahustí.:yes:

vcera som vyskusala sneh s tym praskovym cukrom a fungovalo to....takze odteraz ked budem zapekat sneh, tak ho budem slahat jedine s praskacom

Dávam do mléka ještě vanilkový pudink.

slaham ho s krystalovym....teda ho skusim nahradit praskovym

vybusna, vyšľahaj sneh s trochou práškového cukru a dobre ho vyšľahaj. Potom ti po zapečení neklesne.

prosim damy o radu....preco mi ten sneh po vychladnuti vzdy klesne?

Tématické fráze:
zemlovka, žemlovka s jablky a tvarohem recept, zemlovka recept, žemlovka se sněhem, recepty žemlovka, zemlbába recept, recept na žemlovku, sladké recepty, zemlebába, tvarohova zemlbaba, tvarohová žemlovka s jablky, recept zemlovka, žemlovka s jablky se sněhem, žemlovka s jablkami, žemlovka recepty, žemlovka s tvarohem a jablky, zemlovka.sk, yemlovka, tvarohová zemlovka, zemlovka s tvarohem

Suroviny:
pečivo, vejce, jablko, tvaroh, mléko, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, máslo, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu