Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prokládaná krkovička

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 089 kJ /
499 kcal
Bílkoviny4,84 g
Tuky33,57 g
Vláknina9,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,69 g
Sůl9,00 g
Sacharidy42,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku.

Opět zakryjeme plátky slaniny a zalijeme částí marinády. Krok 2: Vrstvíme, dokud máme suroviny.

Poslední vrstvou je slanina zalitá marinádou.

NENÍ POTŘEBA SOLIT! Krok 3: Zakryté dáme do lednice přes noc marinovat. Krok 4: Pečeme v troubě na 180 stupňů, cca 1 hodinu.

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autorky dzungila

Příloha - různě upravené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prokládaná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4811

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prokládaná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4811

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsme měli k obědu.Musím říci,že jsem měla z tohoto receptu trochu obavy,nedokázala jsem si představit,jak to bude chutnat.Když jsem ochutnala marinádu,tak mi zrovna moc nechutnala.Ovšem po upečení se ty chutě tak dokonale propojili,že to nakonec byla vynikající mňamka.:yes:

Dadulo, to mě těší!;-) I u nás patří k oblíbeným jídlům.:-)

Dělala jsem a bylo to tak výborné, že mi bylo líto, že toho nebylo víc :-!:-! Já i přítel jsme se olizovali tak dlouho, že jsem musela koupit další krkovičku a zítra budu dělat zase :-8

tak jsem to lenošení u receptu nevydržela, jdu marinovat, zítra bude obídek jedna báseň :-p. Díky za inspiraci, věřím, že výsledek bude vynikající....

Vyzkoušeno a nemá to chybu!!! Je to opravdová mňamka!

Nene, Andrejko ;-), to je tvůj recept, zase takové zásadní inovace jsem neprovedla... Díky za něj :-).

Eli, takže vlastně skoro nový recept, co?:-) Jsem ráda, že chutnalo a fotkám tleskám.:yes::-K

Andrejko, dnes došlo na tento recept a je to moc-moc dobré, maso je krásně šťavnaté :-p a přílohu jsem díky své lenosti vyrobila současně - prostě jsem pod maso dala brambory nakrájené na kostičky. A protože jsem měla otevřené pivo :-8, párkrát jsem ho tam při pečení cmrndla, čímž se vytvořila i dobrá šťávička...:-p
Bod jsem ti už poslala s prvním komentářem, takže teď už jen díky a pár obrázků...:-):-K

Určitě :-p. Právě jsem probrala všechny tvoje recepty a fakt mi některé utekly - hlavně ty z léta, to jsem vůbec nebyla na internetu. Takže jsem to napravila, potěšila se s tvými fotečkami a rozšířila stránky svých oblíbených receptů...;-):-K

Eli, tak vyzkoušej.;-) Vím, že při vaření používáš podobné suroviny, takže by ti tahle krkovička určitě chutnala.:-)

Tenhle recept mi totálně unikl :-O a přitom vypadá tak úžasně. :-p:yes: A ty překrásné fotky...
+:yes:

Tématické fráze:
recepty z krkovice, marinada na krkovicku, vepřová krkovice prokládaná, krkovička recepty, krkovička, krkovice recept, prokládaná vepřová krkovice, krkovice recepty, recepty z krkovičky, krkovička pro přátele, marinada krkovicka, pokrmy z krkovičky, recepty na pokrmy z krkovičky, recepty na krkovici, recepty s krkovicky, recept z krkovicky, mňamka z krkovičky, krkovice v troubě s brambory, prokládáná kotleta, recept z krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, cibule, česnek, olej, kečup sladký, koření grilovací, paprika sušená sladká, vegeta, pepř, kmín drcený, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu