Suroviny
Porce: podle velikosti šroubků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 180 kJ / 2 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,14 g |
Tuky | 65,65 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 339,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prvně si připravíme kvásek zhruba z vlažného mléka, droždí a asi 1 lžičky cukru.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, žloutky, sůl, máslo, zbytek cukru, vanilku a citronovou kůru. Promícháme. Poté zapracujeme kvásek a a necháme kynout aspoň 30 min.
Krok 3: Poté tvarujeme šroubky (viz foto) a smažíme v oleji. Horké obalujeme v moučkovém cukru. Naprosto výborné.
Zveřejněno 11. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šroubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83yg
Moje poznámka
Šroubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83yg
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 1 hodinou
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 3 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 4 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 4 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Tématické fráze:
koblihové těsto,
koblihový uzel,
sladke šrouby,
skořicové šrouby,
koblihy recept šrouby,
koblihové uzle,
koblihy trojky,
smazene tvarohove uzle,
recepty šroubek,
jak se vaří u šroubka,
kuchař šroubek recepty,
jak se vaří u šroubků,
kobližky-smažené uzle,
uzle z koblihového těsta,
těsto na šroubky,
smažené uzle,
uzliky z koblihoveho testa,
smažené šrouby,
koblihové uzly,
koblihové testo šroub
Suroviny:
mouka hrubá,
žloutek,
sůl,
máslo,
droždí,
mléko,
cukr,
vanilka,
kůra citronová
Komentáře (18)
hezké
A studený jsou snad ještě lepší