Suroviny
Porce: podle velikosti šroubků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 180 kJ / 2 194 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,14 g |
| Tuky | 65,65 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 339,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prvně si připravíme kvásek zhruba z vlažného mléka, droždí a asi 1 lžičky cukru.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, žloutky, sůl, máslo, zbytek cukru, vanilku a citronovou kůru. Promícháme. Poté zapracujeme kvásek a a necháme kynout aspoň 30 min.
Krok 3: Poté tvarujeme šroubky (viz foto) a smažíme v oleji. Horké obalujeme v moučkovém cukru. Naprosto výborné.
Zveřejněno 11. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šroubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83yg
Moje poznámka
Šroubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83yg
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 28 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 minutami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 6 minutami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 18 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 21 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 31 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 53 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 55 minutami
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Tématické fráze:
koblihové těsto,
koblihový uzel,
sladke šrouby,
skořicové šrouby,
koblihy recept šrouby,
koblihové uzle,
koblihy trojky,
smazene tvarohove uzle,
recepty šroubek,
jak se vaří u šroubka,
kuchař šroubek recepty,
jak se vaří u šroubků,
kobližky-smažené uzle,
uzle z koblihového těsta,
těsto na šroubky,
smažené uzle,
uzliky z koblihoveho testa,
smažené šrouby,
koblihové uzly,
koblihové testo šroub
Suroviny:
mouka hrubá,
žloutek,
sůl,
máslo,
droždí,
mléko,
cukr,
vanilka,
kůra citronová
Komentáře (18)
hezké
A studený jsou snad ještě lepší