Tvarohový lívanec s rebarborou
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Kombinace rebarbory a tvarohu je velmi oblíbená a najdete ji i v tomto koláči. Díky tvarohu je uvnitř velmi šťavnatý a štědrá dávka máslové drobenky mu jen přidává na dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 047 kJ / 3 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,44 g |
| Tuky | 188,28 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 425 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 310,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, máslo (o pokojové teplotě), cukry, vejce a krupici smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud je husté, naředíme ho mlékem.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pomocí stěrky rozetřeme těsto po celém plechu.
Krok 3: Troubu rezehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Moukou, cukr a máslo prsty promneme, až se začne drobit a vznikne drobenka.
Krok 5: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Poklademe ji na těsto, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a nakonec drobenkou.
Krok 6: Pečeme pozvolna asi 35 minut dorůžova, aby se rebarbora stihla upéct.
Zveřejněno 28. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Moje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 15 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 18 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 2 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 2 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 2 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 12 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 13 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 14 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 14 hodinami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
lívanec na plech,
lívanec,
livan,
rebarbora recept,
lívan na plech,
recepty z rebarbory,
ovocný lívan,
lívance s rebarborou,
tvarohový lívan,
tvarohové knedlíky s rebarborou,
kynutý lívan na plech,
lívanec s drobenkou,
kynutý lívan,
kynutý lívan se švestkami,
plech na livance,
knedlíky s rebarborou,
recept rebarbora,
kynuty livan s ovocem,
lívance na plech
Suroviny:
tvaroh,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
krupice dětská,
mléko,
rebarbora,
skořice,
mouka hrubá,
cukr,
máslo,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (18)
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík