Pikantní žampionový gulášek
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete podávat s knedlíkem nebo netradičně třeba s kuskusem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 612 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,42 g |
Tuky | 14,02 g |
Vláknina | 28,34 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule nakrájíme a dáme spolu s pálivou paprikou restovat na tuk (1/2 olivový olej + 1/2 máslo). Když cibulka mírně zezlátne, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvilce žampiony nasekané na větší kusy.
Krok 2: Orestujeme a přidáme uvedené koření. Podlijeme asi 100 ml vody a přidáme bujon.
Krok 3: Zakryjeme poklicí a necháváme dusit tak dlouho, až houby pustí šťávičku. Zahustíme Crémefine smetanou s moukou.
Zveřejněno 29. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní žampionový gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ynA
Moje poznámka
Pikantní žampionový gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ynA
Nejnovější recepty
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 2 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Přidáno před 18 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 23 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno 24. 6. 2025 09:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené palačinky se špenátem
LuciLucie před 32 minutami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
radekfiala před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 14 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 15 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 16 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 16 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 17 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 19 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 19 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 20 hodinami
Tématické fráze:
jak poznat žampion,
žampiony recepty,
¨žampionový guláš,
žampionovýguláš,
žampiový guláš,
guláš na žampionech,
jak dlouho restovat žampiony,
jak dlouho dusit houby,
žampionové recepty,
výborný guláš,
zanpyonovy gulas,
žanpionovy guláš,
žampionový kuskus,
dietní žampionový guláš,
jak poznat žampiony,
žampiony recept,
recept ns mmuffiny,
pikantní guláš na žampionech,
žampionvý guláš,
žapionový guláš
Suroviny:
žampióny,
cibule,
česnek,
paprika sušená pálivá,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl mořská,
olej olivový,
máslo,
bujón,
voda,
smetana,
mouka celozrnná
Komentáře (33)
Ja by som vypustil tu "mouku na zahuštění".
Guláš sa nikdy v krajine pôvodu nikdy nezahusťuje.
Tým, že tam je cibuľa (2), čo predstavuje minimálne 0,5 kg, to úplne stačí, aby šťava nebo riedka.