Sezónní zákusek
Lahodný vrstvený zákusek z nadýchaného piškotu, žloutkového krému a zapečené bílkové čepičky. Ukrývá šťavnaté sezónní ovoce a po nakrájení na řezy předčí i mnohé zákusky z cukrárny. Vypadá i chutná totiž báječně.
Suroviny pro 1 plech
plech 20 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 542 kJ / 3 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,60 g |
Tuky | 80,89 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,44 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 564,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 minut na 200 °C.
Krok 4: Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce.
Krok 5: Připravíme krém. Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce.
Krok 6: Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému.
Krok 7: V troubě zapečeme asi 15 minut na 200 °C.
Zveřejněno 10. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sezónní zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9LP
Moje poznámka
Sezónní zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9LP
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 59 minutami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 2 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 3 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 3 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 4 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 6 hodinami
Tématické fráze:
zákusek z bílků,
super zakusek,
zákusky z bílků,
zákusky na plech nové recepty,
super zákusky,
super zákusek na plech,
recepty na zákusky na plech,
zakusky na plech,
recept na super zákusek,
fantasticke zákusky,
zákusek,
zakusek s bilku,
zakusky fotky,
fantastický zákusek,
zákusek na plech,
zákusky na plech recepty,
zakusky nebesa,
zakusky s bilku,
jejaky zákusek,
recepty na zákusky a moučníky na plech
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mléko,
cukr krystal,
mouka hrubá,
žloutek,
bílek,
broskve,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Na zákusek jsem použila klasický, hluboký plech (někdy byl součástí plynových sporáků - je o kapánek menší než plechy pro elektrické trouby).
Krém byl příšerně hustý a bylo ho málo. Nedal se vůbec roztírat.
A sněhu ze 4 bílků je taky málo. Vůbec mi nestačil na pokrytí plechu. Proto jsem sníh musela přidělávat. Na sníh je zapotřebí tak 7 - 8 bílků. (naštěstí jsem měla zvyšné bílky v lednici)
Jinak moučník je vynikající, zejména na druhý den, ale množství surovin na krém a sníh neodpovídá na klasický plech.
Velká konzerva broskví na moučník stačí. Broskve jsem rozkrájela na čtvrtky – měsíčky a pokryla jsem s nima celý plech.
Simčo, mas pravdu
Apro ostatni:pokud se rozhodnete pro tento recept, nekoukejte detailne na fotky
Na tom se obě rozhádané strany nakonec shodly.