Obalovaný lilek plněný sýrovou směsí

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

2 lilky
220 g ricotty
200 g mozzarelly
kousek parmezánu
hrst bazalky
sůl
trojobal - hladká mouka, rozkvedlané vejce, strouhanka
olej na smažení
Omáčka Marinara:
1 lžíce oleje
1 větší stroužek česneku
pasírovaná rajčata
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté lilky nakrájíme podélně na tenké plátky, osolíme a necháme potit.

  2. Mezitím rozmícháme ricottu s nastrouhanou mozzarellou a parmezánem, vmícháme nasekanou bazalku, můžeme opatrně osolit.

  3. Vypocené lilky osušíme, polovinu plátků potřeme náplní, přiklopíme zbylými plátky.

  4. Obalíme v trojobalu a zvolna usmažíme v oleji. Papírovou utěrkou odsajeme přebytečný tuk a můžeme podávat s rajčatovou omáčkou Marinara a pečivem nebo s vařenými bramborami.

  5. Marinara:

    Na lžíci oleje osmahneme na větší kousky nasekaný česnek. Jakmile začne nabírat barvu, odstraníme jej z pánve, vlijeme rajčata, přidáme bazalku a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Poznámka

Inspirací mi byl videorecept Tasty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obalovaný lilek plněný sýrovou směsí

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept na obalivany lilek obalované lilky

Zapomněl/a jsem heslo