Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bešamelové dolky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaAli

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 566 kJ /
1 330 kcal
Bílkoviny58,14 g
Tuky87,54 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 600 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy76,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme múku a dobre rozmiešame. Pridáme teplé mlieko a uvaríme hustý bešamel a necháme trochu vychladnúť a pridáme soľ a cukor. Krok 2: Nakoniec pridáme vajíčka a dobre vymiešame a zo vzniknutého cesta pečieme dolky a zdobíme ľubovoľne.

Zveřejněno 14. 3. 2010

Poznámka autorky JanaAli

Lepšie dolky som ešte nejedla.

Recept pochádza z jednej veľmi starej kuchárskej knihy, ktorá má asi 600 strán :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bešamelové dolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/282P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bešamelové dolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/282P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vyborne tesim sa....ja odvtedy , co som nasla tento recept tiez ine nejem :-D

Tak jsem je včera udělala a vyfotila. Použíla jsem stejný recept, poznamenávám, výbornej receptík :yes: akorát jsem dala 4 lívance na sebe a každou jsem pocukrovala a namazala nuttelou, střídavě, rozřízla na půlku a přehla a posypala směsí na čokoládu. Přidala jsem fotečku, jestli nevadí :-) Přítel se olizoval a řekl, že ty moje předešlé lívance už nechce, jen tyhle :-))

Iwakk, drzim palce ;-)

Vypadá to dobře, dnes to zkusím k večeři, věřím, že u přítele jiste pochodím :-) Takže další bodík na kontě :yes:

:yes::yes::yes::yes:To bude dobrota!!!!!!!!!!!

tesim sa Miska :yes:

Su vynikajuce! Len sa po nich zaprasilo! Prikkladama foto :-p:yes:

janatka, super tesim sa, ze chutilo:yes:

:-)JanaAli!!Je to bašta,opravdu ,jsou jemnější než klasické palačinky(dělám je převážně z kefíru nabo podmáslí),musela jsem dát větší vrstvu těsta jinak se mi trhaly.Plnili jsme je marmeládou a zakysanou smetanou zdobili.Manžel baštil až se mu dělaly boule za ušima a děcka to samé,dělala jsem z dvojité dávky.

cardanka, dakujem, ked pridem na slovensko, urcite v tej kucharskej knihe nieco dobre pohladam :-D

JanaAli:-Kzajimavý receptík;-)už tam je 3.tí bodík.
Těším se:-), že ještě ze staré kuchařské knihy nějaké receptíky přidáš :-Ka nám velkou inspiraci předáš:-K

Jiricka, kludne sa pytaj, co potrebujes vediet, od toho tu tie komentare sluzia,urcite nie si zvedava ;-) taaakze - su pecene na panvici, teflonovej, suchej - cize bez oleja, je to velmi podobne lievancom / palacinkam a pokial viem, v niektorych castiach slovenska sa dolkam hovori lievance, cize u niekoho je to to iste dolky = lievance

Tématické fráze:
dolky, dolky recept, bešamel recept, recept na dolky, dolek, dolka, recepty dolky, recept na bešamel, recepty na dolky, recept dolky, dolky.cz, jak se dělá dolky recep, palačinky z kefíru, testo na dolky, dolky recepty, dolky-recept, top recepty bešamel, bešamel top recepty, domaci dolky, bešamelove recepty

Suroviny:
máslo, mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu