Domácí uzené na polský způsob
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka - 10 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 136 684 kJ / 32 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 455,40 g |
Tuky | 2 970,36 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 4,60 g |
Sodík | 85,92 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Moje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 16 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 1 hodinou
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 1 hodinou
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 2 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha
Meruzalka před 2 hodinami
Domácí nepečený medovník
Eva_H před 3 hodinami
Rychlé cuketové zelí
Marta262 před 3 hodinami
Kuřecí rarášky
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
uzení masa v udírně,
domaci uzene,
domaci uzeni,
jak udit maso,
jak udit,
jak udit sýr,
domácí uzené maso,
domácí uzení masa,
domaci uzeny syr,
jak vyudit bucek,
rychlosul na uzení,
rychlosůl,
jak vyudit maso,
jak udit vepřové maso,
domácí udírna,
jakym dřevem udit,
domácí uzený bůček,
domácí uzená kýta,
uzení masa,
recept na domácí uzené maso
Suroviny:
maso vepřové,
voda,
rychlosůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
česnek
Komentáře (68)
P.S. Sanitr je vhodný tak na pyrotechnniku
chci vyzkoušet vyudit maso podle Vás,ale je problém ,že po přidání rychlosoli(sanytr)4 dkg na kg masa,není maso slané?Co jsem udělal špatně? Děkuji
Pavel
Děkuji za odpověď.
pavelk:
Snad sem ti poradil dobře.Já to tak dělávám spousty let a výsledek je vždy ucházející ne-li vynikající.
I.
Musím poděkovat za tento recept. Po různých pokusech to bylo poprvé, kdy se maso opravdu povedlo. Máme naloženou již druhou várku a konečně si nemyslíme, že stavět udírnu byla ztráta času. Ještě jednou - děkuji smajlik
II.
autor: Blažej (neregistrovaný/á)
vloženo: 21. 12. 2010 20:44:20 nahlásit reagovat
Postavil jsem novou udírnu a hned na poprvé jsem vyskoušel tvůj recept a bomba všichni měli mastnou hubu a na podruhe už jsem udil všem co to ochutnali.Maso je pěkně štavnaté a jen se rozpadá na jazyku.Je to skvělý recept,jen tak dál.:-www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gifp
P.s. V té vodní si myslím,že je maso spíše uvařené než uzené.
Byl bych rád viděl vaší udírnu i to maso,tedy pokud nějaké zůstalo.Samozřejmě že na fotkách.
A nejen Vám přeji vše nejlepší do nového roku!
Přeji Vám,aby se to povedlo. PavelK