Studený bůček v kořeněné kašičce
Předem povařený a do pikantní chuti odležený vepřový bok je lahůdka pro fajnšmekry! Pokud chcete, aby vám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnávejte. Už by nevydržel. Je totiž nebezpečně jedlý.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 898 kJ / 4 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,04 g |
Tuky | 301,54 g |
Vláknina | 158,76 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 340,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček rozkrojíme na užší šály. Vložíme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy.
Krok 2: Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.
Krok 3: Ještě teplý bůček vykostíme.
Krok 4: Všechny potřeby na marinovací kašičku spolu řádně promícháme.
Krok 5: V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout.
Krok 6: Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku) alespoň na 3-4 dny vychladit.
Krok 7: Po odležení krájíme na tenké plátky. Jako příloha se hodí pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb. Lze podávat i jako jednohubky. Lze podávat i s kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).
Zveřejněno 15. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studený bůček v kořeněné kašičce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2Pp
Moje poznámka
Studený bůček v kořeněné kašičce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2Pp
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 1 hodinou
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 6 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 6 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Tématické fráze:
obalovaný buček,
vařený naložený bůček,
vynikající naložený bůček,
bůček obalený v koření,
vareny bucek obaleny v paprice,
obalený buček,
obalovaný bůček recept,
obalovany bucek v paprice,
vařený bůček obalený v koření,
naložený bůček,
vepřový bůček studený,
vařeny buček,
obalovaný bůček.,
studený vepřový bůček,
koreneny vareny bucek,
vařený buček obalený v česneku,
vareny bucek v koreni,
pikantní studený bůček,
bůček obalený v pepři,
vařený buček recepty
Suroviny:
bůček,
sůl,
česnek,
pepř,
bobkový list,
česnek,
koření kari,
sůl,
paprika sušená sladká,
koření grilovací,
tabasco
Komentáře (8)