Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina šlehačková

Jednoduchý a nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší ovoce např. rybíz, je dobré ho trochu prosypat cukrem.

Hodnocení receptu je 4,6 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech 40x30 cm, hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 374 kJ /
3 675 kcal
Bílkoviny90,72 g
Tuky110,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 603 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy572,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 160 °C. Plech nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Celá vejce našleháme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a po částech vmícháme tekutou šlehačku. Krok 3: Těsto vylijeme na předem připravený plech a poklademe ovocem (rybíz, třešně, meruňky atd). Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut na 160 °C. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Odpeckování třešní snadno a rychle

Zveřejněno 26. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina šlehačková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina šlehačková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a krásné foto :-K

Dnes upečeno s merunkami. Rychle a dobre - spokojenost!

Jednoduchá,vynikající ....:yes::yes::yes:

Doporučuji i pro úplné začátečníky :D první pokus se mi podařilo připálit, ale odřezala jsem, takže nejde nic poznat;) - mohla za to samozřejmě trouba, pekla jsem v ní poprvé:) a druhý pokus už vyšel na výbornou:) ovoce jsem použila červený rybíz a borůvky:):yes:

Cocoska:moc děkuju za vyzkoušení a nádhernou fotku:-). Mám radost;-):-)

Maris super recept, v 18,15 rozhodnuto, v 19,00 vytaženo z trouby:-O včera...;-)čili už je jen zbyteček:-p VÝBORNÁ:-!:yes::yes:posílám bodík:-!

Bahula: Evi, moc děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku:-), jak už jsem psala, není to žádný zázrak, ale je to rychle a snad vám chutnalo;-):-)

Maris: děkuji za recept, dávám bod a dovolila jsem si přidat foto :-K

maris: no přesně tak, nemusíme u každého moučníku strávit půl dne v kuchyni;-) toto bylo sakum prásk za 30 min hotovo;-):-p:yes: právě zakusuju ke kávičce.. ještě je to vlahé:-8:-D;-)

rebeka: Rebi, děkuju za vyzkoušení a za krásnou fotku;-):-K. On to není žádný vrchol kulinářského umění, ale je to rychlé a jedlé taky;-):-)

Maruško, přidávám bodík a foto, jestli neva;-)
Byla nucena vytáhnou zmražené borůvky, no a co z nich, že?:-D:-D
Tohle bylo fofrem a :yes:;-):-p

Plus bod. Dnes upečeno se švestkama, velmi rychlá příprava, akorát na můj vkus docela suché. Příště se nebudu bát klást více kousků ovoce nebo vyzkoušet ten krém nahoru. A taky jsem trošku zmatkoval se šlehačem, než jsem přišel na to, že tekutá šlehačka je vlastně neušlehaná smetana na šlehání :-D

Dnes upeču podle Vašeho receptu :-K, můžu se zeptat, když dám polohrubou mouku, nevadí to:-?

Tak sem to dnes upekla,tak se těšim Mnam:-)

Ivana79: Ivanko - naopak - mám radost, díky. S tím krémem určitě vyzkouším:-p:-)

Pridávam ešte fotku s krémom,je to fakt vynikajúce:yes:Viem ale,že nezodpovedá tomuto receptu,takže keby ti,Maris,vadila,tak ju vymažem;-)

Moc děkuju za vyzkoušení a za fotky. Mám radost, že jste spokojené:-):-K

Tiež pridávam fotku;-)Robila som čerešňovo-jahodovú.V jednom časopise som videla presne tento recept,ale navrch má ísť ešte mascarpone vyšľahané s tvarohom a cukrom,tak to skúsim:-)Kúpila som ananásový tvaroh...tak som zvedavá:-8Ale už teraz je výborná:yes:

Zrovna jsem jí dopekla a přidávám fotku. Jednoduchá, rychlá a dobrá :yes:

Vynikající, dělala jsem s nakládanýma broskvema.

:yes::-Kteprve dnes jsem pekla..výborný recept-jednoduchý a výsledek je skvělá chuť-pekla jsem s broskvema:-*

V té záplavě komentářů v poslední době jsem přehlédla ty vaše. Mám radost,že se vám bublanina povedla a hlavně, že chutnala. :-)

Vážně skvělá, je jako dech.
První bublanina která se mi povedla a to jsem těch receptů na bublaninu vyzkoušela haba kuk. Dnes jsem ji udělala s třešněma. :yes:
Děkuji za recept.

m:-*:yes: ooooc dobrá, pekla jsem jí s jahodami

Tématické fráze:
výborná borůvková bublanina, výborná jahodová bublanina ze šlehačky, šlehačková bublanina s ovocem, jahodová bublanina se šlehačkou, jahodová bublanina ze šlehačky, jahodová šlehačková bublanina, třešňová bublanina s drobenkou, bublanina recept, výborná bublanina, recept na slehackovou bublaninu, šlehačkovábublanina, šlehačková jahodová bublanina, výborná bublanina s ovocem, výborná jahodová bublanina, slehackove moucniky, recept na bublaninu, bublanina ze šlhačky, jahodová bublanina ze šlehačkou, třešnová bublanina, bublanina

Suroviny:
mouka hrubá, cukr, kypřící prášek do pečiva, vejce, smetana ke šlehání, tuk, mouka hrubá, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu