Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 186 kJ / 1 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,50 g |
| Tuky | 96,49 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 62,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.
Krok 2: Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.
Krok 3: Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.
Zveřejněno 15. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Moje poznámka
Jehněčí na jablku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7W7A
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 17 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 3 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 4 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 8 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 9 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 10 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 10 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 11 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 11 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 12 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí na jablkach,
rozpečená jablka,
jak připravit jehněčí maso,
jehněčí po řecku,
jehněčí pečeně na jablkách,
jak nejlépe připravit jehněčí,
jehněčí noha,
recept jehněčí hřbet noha,
jak připravit jehněčí hřbet,
jehneci noha recepty,
jehněčí kýta po řecku,
jak připravit jehněčí pečeni,
pečeme jehněčí nohu,
pečené jehněčí na jablkách,
recept jehněčí,
jehněčí,
jehněčí recepty,
jehneci platky na jablkach,
jehneci pecena noha,
rozpecena na jablka
Suroviny:
maso jehněčí,
jablko,
máslo,
víno červené,
olej olivový,
omáčka sojová,
pepř mletý,
kůra citronová,
šťáva citronová,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
levandule
Komentáře (18)
Děkuji Vám za komentáře i hodnocení
My jsme dostali kousek na zkoušku a ochutnání od známého,ta chuť byla pro mě zcela nová
Co ty pomlčky zase?
Holky děkuji