Štědrák
Štědrák je velmi štědře plněný koláč původem od slovenských sousedů. Zpravidla se vyskytuje na stole o vánočních svátcích a jeho název vyplývá zejména z mnoha vrstev různých náplní od ořechové, přes povidlovou až k tvarohové.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 772 kJ / 6 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,90 g |
Tuky | 232,35 g |
Vláknina | 51,25 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 837,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Moje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
koláč štědrák,
stedrak kolac,
vánoční šťědrak,
příprava máku,
vánoční koláč štědrák,
minibazar vaření a pečení,
malinová šťáva recept,
povidlová náplň,
moučník štědrák,
kolac stedrak recept,
štědrák-recept,
štědrák na plech,
kynuty stedrak,
nejlepší štědrák recepty,
dort stedrak,
štědrák-koláč,
stedrakkolac,
příprava makové náplně,
nejlepší štědrák,
štědrovák
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mák mletý,
cukr moučkový,
skořice mletá,
voda,
povidla švestková,
voda,
cukr moučkový,
skořice mletá,
šťáva malinová,
rum,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mouka hrubá,
smetana,
strouhanka
Komentáře (25)