Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí na slanině a jablku

Kysané zelí můžeme připravit jako přílohu k různě upraveným masům. Pokud, ale chcete své blízké překvapit, zkuste zelí podusit na uzené slanině a před dokončením přidat nastrouhané jablko. Určitě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 471 kJ /
1 547 kcal
Bílkoviny15,13 g
Tuky142,54 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 119 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy41,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na větší kostičky nakrájíme slaninu, dáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Krok 3: Přidáme opláchnuté, překrájené zelí, 1 dl vody, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 20 minut. Krok 4: Mezitím si oloupeme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme jablko, které po 20 minutách přidáme k podušenému zelí a ještě 10 minut za občasného promíchání dodusíme. Dle potřeby dochutíme a podáváme jako přílohu k různě upravenému masu, nebo prejtu.

TIP: 20 nejlepších receptů z kysaného zelí

Zveřejněno 6. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto připravené, nezasmažené zelí dělávám už mnoho let a moc nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMzp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMzp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fakt skvěle :-)

volna.petra: Děkuji:-K

Irrena: Irenko děkuji:-KI Tvůj způsob přípravy se mi líbí:-8:yes:

Aničko dělám zelí také se slaninou, všem chutná nejvíc;-)Ale já dělám tak, že dusím zelí s jablkem,nedusím dlouho, zelí musí zůstat křupavé, sliju vodu,do zelí pak dám vyškvařenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, dál už nevařím;-)
Cibule tomu dá dobrou chuť, ale to je věc každého;-)Tobě dávám bodík:yes::yes::yes:

alena.kyp::-OJsem ostuda,že reaguji tak pozdě:-8Já jsem si toho nevšimla-až teď,při prohledávání jednoho z mých rcp:-/
Ali to celkové jídlo vypadá báječně:-KVíš,že bych si od Tebe také nabídnula:-*:-))Děkuji za vyzkoušení a přidání fotky:-K:yes:

Aničko:-K zelíčko je:yes: je fakt výborné. Dnes jsem spáchala s bramborovým knedlíkem dle teresy.bartos a s kačenkou podle mně jen osolená podlitá a v závěru posypaná majoránkou.Dovolila jsem si přidat foto:-8

Moc vám děkuji za hezké komentáře,které mě opravdu hodně potěšily:-K:-KManželovi sice chvíli trvalo,než si v mé kuchyni zvykl na jablka v zelí,ale já žádné zelíčko,ani cuketové bez jablíčka nedělám:-8:-))

Moc se mi líbí recept :yes::yes:+

Zelí s jablky miluji :-K:yes:+

Bez zbytečných komentářů přidávám bodík.Krásné jídlo, nádherná fotka...Anička je zpět a vaří:-K:yes:.

Aničko, skoro stejný recept mám i já:-)) Mrkni do podobných. Zrovna včera jsem ho dělala a manžel ho miluje:-p:-* Takže bodík letí:yes:

Receptík se mi líbí;-)nedávno jsem viděla v Prostřeno,že do červeného zelí dávala paní jablko na čtvrtky moc mi to překvapilo,byla z Moravy a říkala,že se u nich tak dělá;-)
Tvůj receptík aničko vyzkouším:-p+1:yes:

:-))Moc děkuji za kladné ohlasy a milé komentáře:-)Potěšili jste mě:-K:-K:-K
Já už ani nevím,kdy jsem začala přidávat to jablko,ale je to už opravdu moc dávno:-)pravda-taky už něco pamatuju:-8:-DKdyž jsme ještě dávali do zelí na kvašení i jablíčka,tak jsem je pak přistrouhla,ale s těmi obyčejnými se mi to zdá lepší:yes:Tak ještě jednou díky:-K

:-p Zelíčko máme rádi, s jablkem jsme ještě nedělali, odzkoušíme.:yes:

Taky znám a dělám téměř stejně, je to :-p:yes:+

poznam a je skvele....:yes:+

Tématické fráze:
zeli na slanine, dochucení zelí, kysané zelí na slanině, čím dochutit zeli, kysané zelí se slaninou, zelí zahuštěné jablkem, červené zelí na slanině, kysane cervene zeli s jablky, zelí jablka recept, zahusteni zeli jablkem, kysané zelí dochucení, kysané zelí recepty, zelí a jablko, dochuceni kysaneho zeli, bile zeli se spekem a jablky, kuře na zelí s jablky, zelí s jablky, kysane zeli s jablkem, recept kuře na zelí a jablkách, červené zelí kysané recept

Suroviny:
zelí kysané, slanina uzená, cibule, jablko, sádlo, voda, sůl, cukr, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu