Koprová omáčka s karamelovým základem
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 503 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,95 g |
Tuky | 59,41 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 119,69 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s karamelovým základem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgV0
Moje poznámka
Koprová omáčka s karamelovým základem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgV0
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s hermelínem
Ivet88 před 30 minutami
Kounický kotlet
Kajkajak před 59 minutami
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 1 hodinou
Plněné papriky
Rebeca před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 2 hodinami
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 2 hodinami
Koprová omáčka
Elis_131 před 3 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 3 hodinami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 4 hodinami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 4 hodinami
Tématické fráze:
koprová omáčka s karamelem,
luxusní koprová omáčka,
koprová omáčka apetit,
aby se omacka nesrazila,
koprová omáčka,
koprová omáčka recept,
aby se koprová omáčka nesrazila,
luxusni koprovka,
koprova omačka aby se nesrazila,
aby se koprovka nesrazila,
koprová omáčka top recepty,
aby se nesrazila koprovka,
nejlepší koprovka,
koprovka karamel,
koprovka s karamelem,
koprovka na karamelu,
lahodná koprovka,
aby se nesrazila omáčka,
zahusteni koprovky,
koprova omáčka z hoveziho
Suroviny:
plec hovězí,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
vývar hovězí,
smetana na vaření,
mléko,
kopr,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
cukr,
ocet,
mouka,
šťáva citronová,
máslo
Komentáře (70)
moc doporučuji a děkuji za prima receptík.
Fotka je super, jsem moc ráda, že chutnalo.
neměla jsem sice loupanou plec, ale i tak
cattleya:Díky
loupanou plec neměli
A děkuji za nádherné foto, masíčko se ti skvostně rozsýpá.
jinou už dělat nebudu
omlouvám se za foto, maso bylo tak měkké, že se rozpadalo
děkuju za výborný oběd
všem máčkomilům mohu jen doporučit
Ak nie ty, iná Kačka? Preto má zmysel sa registrovať...
ale uděluju ti pochvalu.. miluju koprovku, takhle ji neznám a co nevidět, si ji podle tvého rcp udělám.. s pérem či jiným oným..
U nás sa tomu hovorí pierko, takže mne by predali pierko. (české pírko)
Hovězí loupaná plec je část plece – přední nohy. Získává se vyloupnutím lopatky, odtud název loupaná. Je levnější než hovězí kýta, přitom je však velmi šťavnatá. Loupanou plec využijete v kuchyni na guláš, do ragú nebo na pečení. Doporučujeme uvařit si s ní postupně celou sérii českých omáček, uvidíte ten rozdíl oproti běžné kýtě.