Brokolicový quiche
Slané koláče mnohdy předčí ty sladké. Pokud patříte mezi milovníky brokolice v kombinaci se smetanou, sýrem a vejci, je tento quiche jako stvořený pro vás. Křehké těsto nechte odpočinout v lednici a před přidáním náplně předpečte.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 442 kJ / 3 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,35 g |
Tuky | 244,24 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 6,09 g |
Sacharidy | 221,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, nakrájeného másla, vejce a soli vypracujeme tužší těsto. Můžeme dle potřeby přidat 1-2 lžíce vody. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Krok 2: Mezitím krátce ovaříme brokolici (nebo 10 minut napařujeme v parním hrnci). Ihned zchladíme v ledové vodě.
Krok 3: Odpočaté těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu, dno propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut při 190 °C předpéct.
Krok 4: Na předpečené těsto rozložíme brokolici. Rozšleháme vejce, strouhaný sýr a smetanu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Krok 5: Vzniklou směsí zalijeme brokolici. Posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Dáme do trouby dopéct dozlatova asi 20-30 minut.
Zveřejněno 25. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLor
Moje poznámka
Brokolicový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLor
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
quiche s brokolicí,
quiche recept,
brokolice recepty,
brokolicovy kis,
quiche,
recept na quiche,
recept na kisch,
brokolicovy kisch,
těsto na quiche,
kisch recept,
recepty quiche,
quiche brokolice,
kiš s brokolicí,
quiche recepty,
quiche recept brokolice,
koláč kisch,
kisch koláč recept,
brokolicový guiche,
kuřecí kisch,
recepty s brokolicí
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
voda,
sůl,
brokolice,
sýr nastrouhaný,
smetana ke šlehání,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
pažitka
Komentáře (24)
Jen pozor ta náplň je v podstatě již vařená, peče se to jen co ztuhnou ta vejce, tak aby ty brambory místo těsta nebyly tvrdé.