Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 034 kJ / 5 505 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 316,36 g |
| Tuky | 98,46 g |
| Vláknina | 49,56 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 907 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 815,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Perkelt: Očištěné maso nakrájíme na 2 cm kousky.
Krok 2: Osmahneme cibuli na sádle až zesklovatí, a zaprášíme paprikou. Přidáme maso, papriky a rajče, sůl a promícháme, pak zakryjeme a necháme dusit.
Krok 3: Přivedeme k varu a vaříme asi 90 minut dokud maso nezměkne.
Krok 4: Podáváme s haluškami nebo tarhoňou, popřípadě brambory a zapíjíme červeným vínem, jako je Egri Bikaver. Český strávník si může posloužit knedlíkem a pivem.
Krok 5: Tarhoňa: Vypracujeme těsto z uvedených surovin - mouky a vajec. Uhnětené těsto protlačíme velkým kovovým sítem tak, aby vznikaly drobné kuličky - tarhoňa.
Krok 6: Většinou vždy připravujeme větší zásobu, tarhoňu usušíme např. na slunci, na vzduchu nebo v troubě a pak v sáčcích z řídké tkaniny uchováváme na vzdušném místě.
Hodně štěstí a Dobrou chuť! - Jó étvágyat!
Hodně štěstí a Dobrou chuť! - Jó étvágyat!
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sertéspörkölt – Vepřový perkelt s tarhoňou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJLX
Moje poznámka
Sertéspörkölt – Vepřový perkelt s tarhoňou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJLX
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 21 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 23 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 1 hodinou
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 5 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřový perkelt rajčata papriky,
vepřovy perkelt,
jehněčí perkelt,
recepty s tarhoňou,
perkelt,
maďarský perkelt s tarhoňou,
maďarský guláš s tarhoňou,
hovězí perkelt,
guláš s tarhonou,
jak připravit tarhoňu,
rozdíl mezi gulášem a perkeltem,
recept s tarhoňou,
hovězí s tarhoňou,
vepřový perkelt recept,
perkelt z hověziho masa,
maďarský perkelt a tarhoňa,
s tarhoňou recept,
maso s tarhonou,
tarhoňa s vepřovým masem,
s tarhonou
Suroviny:
kýta vepřová,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
rajče sušené,
sůl,
římský kmín mletý,
česnek,
pepř mletý,
mouka hrubá,
vejce
Komentáře (7)
Inak, nič proti receptu...