Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 56,19 g |
| Vláknina | 13,62 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 988 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 27,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak ich radsej osupte.
Krok 2: Do kastrola dame rozohriat olej a poprazime na nom cibulu so stiplavou paprickou. Tento zaklad osolime, okorenime a vlozime nan zelenu fazulku. Premiesame a dolozime papriku a paradajky, resp. pasirovane paradajky. Vsetko este posolime, okorenime a podlejeme horucou vodou.
Krok 3: Dusime pod pokrievkou cca 20 minut, resp, kym nie je zelenina, obzvlast fazulka makka.
Krok 4: Pridame nakrajane huby.
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut. Krok 5: Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou Kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami. Krok 6: Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Podlejeme uz len naozaj trosku a dusime nejakych 10 minut. Krok 5: Na zaver do zmotany rozslahame 1 kopcovitu lyzicku hladkej muky a vlejeme k zelenine. Nechame prevriet, dochutime sojovou omackou Kikkoman, solou, cerstvymi bylinkami. Krok 6: Ak ste masozravci, tak si mozete opiect makku udeninu a zamiesat k pokrmu, alebo polozit len vrch. Jeme s chlebom, alebo knedlou,
Zveřejněno 19. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kmY
Moje poznámka
Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kmY
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 5 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 8 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 8 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 8 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
bramborový guláš podle babičky,
bramborák pečený v troubě,
bramboráky jako od babičky,
bramboráky v troubě,
bramboráky pečené v troubě,
krajová jídla,
braboráky,
levná jídla našich babiček,
bramborák v troubě,
krajové recepty,
jak udělat bramboráky,
babického recepty,
jak udělat bramborák,
jídla v německu,
pečené bramboráky,
bramborák do trouby,
recepty krajových jídel,
bezmasité jídlo,
recept na buřguláš,
resepty
Suroviny:
lusky fazolové,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
houby čerstvé,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
olej,
smetana na vaření,
mouka,
sůl,
pepř mletý,
omáčka sojová,
čerstvé bylinky
Komentáře (16)
Výborne jidlo :)
Ze zbytku fazolek jsem uvarila polevku http://www.toprecepty.cz/recept/13716-fazolkova-po...