Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,57 g |
Tuky | 85,22 g |
Vláknina | 3,70 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák a brambory očistíme. Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí vody, kam dáme i veškeré koření a mírným varem vaříme do poloměkka (cca 15 minut).
Krok 2: Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zředíme vývarem z vařené zeleniny, mícháme do hladké konzistence a povaříme ještě 15 minut.
Krok 3: Poté vlijeme rozšlehanou smetanu s troškou horkého vývaru (omáčka se nesrazí). Vložíme zeleninu a dodusíme asi 5 minut (do požadovaného změknutí).
Krok 4: Dochutíme, vypneme sporák a ještě necháme 5 minut spojit chutě. Na talíři bohatě posypeme cibulkou, pažitkou, koprem apod. Větším jedlíkům do omáčky přidáme vařené vejce nakrájené na čtvrtky.
Zveřejněno 17. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ANj
Moje poznámka
Zelený květák s bramborem dušený v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ANj
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje řízky naruby
Pecula před 4 minutami
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 11 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Tématické fráze:
zeleny kvetak,
zelený květák recept,
zelený květák recepty,
květák zelený,
recepty na zeleny květák,
recept zelený květák,
recepty zelený květák,
recept na zelený květak,
květák zelený recept,
zelený květák-recepty,
zelený květák, recept,
jak se vaří zelený květák,
kvetak bily nedozraly,
zelený květák - recepty,
kvetak zeleny recepty,
zelený květák recepty,
recept va zeleny kvetak,
jak se připravuje zelený květák,
rozdil bily a zeleny kvetak,
rezept zeleny kvetak
Suroviny:
květák,
brambory,
bobkový list,
pepř černý,
koření nové koření,
květ muškátový,
sůl,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
máslo,
vejce,
cibulka jarní,
pažitka,
kopr,
petrželka
Komentáře (11)
Recept vypadá hodně lákavě
Recept je fajn, dala bych si určitě sypané koprem, ten miluju a asi se k tomu bude i hodit