Cuketový guláš II
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si mohou přidat uzeninu dle vlastní chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 998 kJ / 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,09 g |
| Tuky | 1,97 g |
| Vláknina | 19,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku a zalijeme hrnečkem vody.
Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, kmín, majoránku, osolíme, opepříme a vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu. Za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou, až je cuketa měkká (cca 15 minut).
Krok 3: Podle potřeby doléváme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a alespoň 10 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Krok 4: Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, posypané drobně nakrájenou cibulkou nebo pórkem.
Zveřejněno 25. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
Moje poznámka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 10 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 22 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 46 minutami
Vepřová játra dušená
Sahula před 50 minutami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 50 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 51 minutami
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 58 minutami
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 2 hodinami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketový guláš recept,
cuketový guláš,
recept na cuketový guláš,
guláš z cukety recept,
gulas z cukety,
gulas s cuketou,
vepřový guláš s cuketou,
cukinový guláš,
recepty na cuketový guláš,
cuketové guláš,
gulas z patizonu,
guláš s cukety,
recept na guláš z cukety,
tekvica,
guláš z patizonu a cukety,
zahuštění cuketou,
patizon gulas,
pikantní cuketový guláš,
vepřový guláš s cuketou,
cuketiigulas
Suroviny:
cibule,
paprika sušená sladká,
cuketa,
kmín celý,
česnek,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka
Komentáře (16)
Pestujem kríčkovú tekvicu Květa http://obchod.pestovani.in/sk/semienka-zeleniny/20...
neťahá sa.
Tu je ešte1 link, a všimnite si posledný obr, semien, kde v nadpise je síce napísané cuketa Goldena, ale popis uvádza na pravú mieru, že ide o odrodu tekvice. http://www.planto.sk/tekvice-dyne/20511-cuketa-gol...
V každom prípade, cuketa či tekvice, je to úžasná zelenina.
Pridávam obrázok cukety a tekvíc, ak by to vadilo, tak to zmaž. Z cukety je vidieť len zelený koniec, ale rozdiel vidieť aj na listoch rastliny.
No, fotečka je opravdu vyvedená
***
Přerostlé cukíní jedince ((zatím jsem si nevšiml, že by byli (ti jedinci) chuťově jinde než cukíní mláďátka)) používám po uvaření rozfofrované tyčákem k zahuštění některých nezasmažených jídel (dělená strava) a také jimi lze nahradit jabka v těstech
Recept je inak veľmi dobrý.
Píšeš - velká cuketa...není moc vodnatá? Nepoužít raději 2-4 menší?