Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vegan burger z červené čočky se zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaczik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 365 kJ /
1 043 kcal
Bílkoviny68,07 g
Tuky4,66 g
Vláknina59,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy153,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou čočku jsem v hrnci osolila, opepřila, zalila vodou (do násobku výšky čočky) a nechala za občasného míchání vařit, dokud se voda pomalu nevyvařila, čočka nerozvařila a nevznikla hustší kaše. Do té jsem vmíchala všechny ingredience. Krok 2: Postupně jsem tvořila placky, kladla jsem je na plech vyložený pečícím papírem (vyšlo mi jich jako na potvoru 7), které se v troubě pekly na 200°C 50 minut (btw. záleží na troubě, takže prostě koukat, kdy budou placky chytat hezky opečenou tmavou barvu a uprostřed přestanou být kašovité a půjdou hezky sundat obracečkou z pečícího papíru). Krok 3: Pokud máte veganský sýr, dejte jej na placky do trouby prohřát a opéct.

Zveřejněno 5. 3. 2015

Poznámka autorky Kaczik

Měla jsem i vlastní domácí bulky, též bez jakýchkoli živočišných přísad. Ale pravda, že pak už burgery vegan nebyly, protože na nich skončil cheddar. Pokud však použijete veganský sýr a sojanézu nebo něco podobného, tak se na vegan verzi nic nezmění :).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/02/vegan-bu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkz5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vkz5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Na Velky Piatok sa nemecke a rakuske stravovacie dialnicne zastavky , prisposobuju postu. V McD predavaju vegetarianske burgery a su strasne dobre...teda pokial si pamatam. Posledne roky byvame uz na Velky Piatok doma, takze si postne jedlo zabezpecujeme doma. ja som raz v zivote robila sosovicove fasirky (z nelupanej sosovice) a vobec ma neoslovili. Tieto vyzeraju uzasne....urcite ich urobim

Hmmm, to vypadá móc dobře :-p

Tématické fráze:
vegan burger, burger z čočky, hamburger z červené čočky, veganský burger, hamburger z cocky, vegan burger recept, vegansky burger recepty, placky z červené čočky, veganský burger recept, hamburgr z červené čočky, vegan burger recepty, hamburgry z červené čočky, vegan hamburger, hamburger pro vegany, recept na veganský burger, červená čočka recepty, veganburger, burgr z čočky, recepty z červené čočky, veganský hamburger recept

Suroviny:
čočka červená, paprika čerstvá červená, mrkev, kapusta růžičková, brokolice, cibulka jarní, česnek, olej olivový, římský kmín mletý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu