Jarní kopřivovo-špenátový krém
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité látky a tím podporuje zdraví celého organismu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 454 kJ / 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,16 g |
| Tuky | 19,50 g |
| Vláknina | 9,24 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 34,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, listy špenátu a kopřiv. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
Krok 2: Dolijeme smetanu, provaříme, rozmixujeme dohladka a dochutíme.
Krok 3: Podáváme s krutonky z opečeného chleba.
Zveřejněno 21. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní kopřivovo-špenátový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3pnn
Moje poznámka
Jarní kopřivovo-špenátový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3pnn
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 2 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 3 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 5 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 1 hodinou
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 1 hodinou
Linecké cukroví
Evellinka před 2 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 2 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 3 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 3 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 4 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 4 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
špenátovy krém,
jarní recepty,
cibulkový krém,
kopřivovošpenátová polévka,
recept na krém z mladého špenátu,
špenátový krém video
Suroviny:
kopřivy,
špenát čerstvý,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
vývar zeleninový,
smetana na vaření
Komentáře (9)