Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Tento veganský salát spojuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Je plný vitamínů a minerálů, skvělý pro zdravý jídelníček a překvapivě chutný. Ideální volba pro lehký oběd nebo večeři.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 000 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,48 g |
Tuky | 86,89 g |
Vláknina | 39,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 62,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu i bylinky pečlivě omyjeme.
Krok 2: Ředkvičky, celer, cibuli, jarní cibulku a okurky nakrájíme na malé kostičky.
Krok 3: Kopr otrháme ze stonků a společně s pažitkou ho nasekáme nožem.
Krok 4: Tofu vyjmeme z obalu, opláchneme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme ho chvíli zabalit do utěrky a zatížit, abychom z něj odstranili přebytečnou vodu. Poté ho rukama rozdrobíme do větší mísy.
Krok 5: Přidáme zeleninu, bylinky, kapary, sojanézu, hořčici a kari koření. Dle chuti i trochu pálivé omáčky.
Krok 6: Postupně přidáváme citronovou šťávu, sůl a pepř, dokud nedosáhneme požadované chuti.
Krok 7: Podáváme s dobrým (opečeným) pečivem, například žitným chlebem s dýňovými semínky. V lednici salát vydrží tři až čtyři dny.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kvQ
Moje poznámka
Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kvQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 12 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 21 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 34 minutami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 47 minutami
Borůvkový táč
Eviip před 55 minutami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 3 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 5 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 6 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 7 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
tofu natural,
celer řapíkatý,
ředkvičky,
cibule červená,
cibulka jarní,
okurky sterilované,
kapary,
kopr čerstvý,
pažitka,
sojanéza,
hořčice,
omáčka pálivá,
koření kari,
citron,
sůl černá,
pepř mletý
Komentáře (1)