Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková omeleta s houbami

Spojení vajec a lesních hříbků s bylinkami v nadýchané omeletě je zkrátka dokonalé. Pokrm, který poslouží jako rychlá večeře i sytá svačina, je hotový během chvilky. S kouskem čerstvého chleba se budete jen olizovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 300 kJ /
1 267 kcal
Bílkoviny104,16 g
Tuky90,72 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,11 g
Sodík 1,19 g
Sůl2,52 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Osolíme je a opékáme na rozehřátém másle, dokud nezměknou. Případně je přikryté trochu podusíme. Ke konci přidáme prolisovaný česnek dle chuti. Krok 2: Každou omeletu děláme zvlášť. Rozšleháme vždy 3 vejce se solí, pepřem a lžící smetany. Vmícháme lžíci nasekaných bylinek a na pánvi lehce vytřené máslem nebo olejem upečeme omeletu z jedné strany. Krok 3: Jakmile téměř zaschne i na povrchu, sesuneme ji z pánve a naplníme připravenými houbami. Srolujeme. Krok 4: Podáváme ihned se zeleninovým salátem.

TIP: Jak ochutit a vylepšit omeletu

Zveřejněno 16. 9. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková omeleta s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plgV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková omeleta s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Omeleta vypadá přímo skvostně 😋Dala bych si ji i bez těch hříbků jako vložku do polévky.

iveta.kroul: Děkuji, je velmi chutná a použít ji jako vložku do polévky je výborný nápad 😀👌

Anna Kocikova: cathleen: Děkuji i vám za pěkný komentář :-K

Jaruš,máš to moc krásné:-KMám ráda"nevysušené"omelety a tyhle vypadají velice chutně:-p:yes:

Taky musím pochválit, mně by moc chutnaly:-8:yes:

Děkuji všem za milé komentáře :-K

hosta::-D:-D:-D

zizala: je to určitě dobrota,:yes: ale můžu si o tom jen nechat zdát:-))

hosta: :-O Tak to se těch 5 růžovek fakt moc nevyplatilo. Ale ber to takhle: procházka po lese je zdravá a bez cigaret o to víc. A to ostatní je daň za to zdraví :-))

hosta: ale hezky jsi se prošla:-))

No já kvůli pěti růžovkám chodila tři hodiny po lese, zamazala psa, rozmáčela boty, chytla klíště, ztratila nůž a zapomněla doma cigarety.:-(

hosta: Nám rostou na zahradě pod osikami, byly tam 3 ;-)

Jo křemenáče, hm, tak to u nás nemamo:-//:yes:

zajimavý receptr:-p:-K

To by mi chutnalo, ale houby :-? nikde :-S :yes::yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
bylinková omeleta, bylinkova omeleta recept, omeleta bylinky, vajecna omeleta s houbami, amoleta s houbami

Suroviny:
vejce, smetana ke šlehání, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý, tuk, houby, máslo, sůl, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu