Béřovický králík
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,80 g |
| Tuky | 203,67 g |
| Vláknina | 13,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,44 g |
| Sůl | 8,53 g |
| Sacharidy | 29,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme.
Krok 2: Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin.
Krok 3: Králíka podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Krok 4: Pečeme doměkka, zhruba 2 hodiny. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby chytilo barvu.
Krok 5: K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo slijeme výpek, zahustíme smetanou a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Moje poznámka
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 10 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 13 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 4 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 5 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 5 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 5 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 5 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 6 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 7 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší recepty z králíka,
králík recepty,
nejlepší recept na králíka,
králík,
nejlepší recepty na králíka,
jak nalozit kralika,
recept na králíka,
recepty z králíka,
úprava králíka,
králík naložený v marinádě,
králík recept,
nejlepsi kralik,
recepty na králíka,
králík recepty bezkonkurenční,
úprava králíka - recepty,
beřkovický králík,
recept králík,
recepty na úpravu králíka,
top recepty králík,
recepty králík
Suroviny:
maso králičí,
olej,
sůl,
kečup sladký,
hořčice,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek
Komentáře (142)
mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický