Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů

Vyzkoušejte starý poctivý recept na lahodně marinované hovězí maso, které se pomalu dusí s cibulí, kořením a na závěr zjemní smetanou. Trpělivost se tu opravdu vyplatí, dokonalé spojení chutí vás za čekání odmění.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby odležení v marinádě

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby odležení v marinádě)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 428 kJ /
1 775 kcal
Bílkoviny176,77 g
Tuky110,68 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 477 mg
Sodík 2,02 g
Sůl4,90 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme marinádu z uvedených surovin. Maso očistíme, zbavíme šlach a loje. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Maso rozkrájíme na kostky a v marinádě necháme spolu s cibulí odležet 48 hodin. Krok 3: Z marinády vyjmeme maso a cibuli a osušíme papírovou utěrkou. Marinádu dáme vařit marinádu s česnekem a ostatním kořením tak dlouho, až se jí polovina vyvaří. Krok 4: V litinovém kastrolu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a dokud je horká, dáme k ní rozpustit hrudku másla. Vložíme maso a orestujeme, pak přidáme okapanou cibuli, která se barví jen pomalu, protože je vlhká. Krok 5: Zredukovanou horkou marinádou zalijeme maso v kastrolu. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu vařit podle druhu masa asi 3 hodiny. Krok 6: V misce pak promícháme smetanu ke šlehání s kysanou smetanou a nalijeme do kastrolu. Po 10 minutách varu okusíme a dochutíme solí a pepřem. Krok 7: Přílohu volíme podle vlastní chuti.

TIP: Oblíbené recepty na hovězí maso

Zveřejněno 4. 5. 2016

Poznámka autora krkovicka.x

Do marinády můžeme přidat i nakrájenou mrkev a špetku šalvěje. Já marinoval maso vcelku, na kousky nakrájel až po marinování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpMl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EpMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré.. i manžel si pochutnal. 🙂

Naprostý luxus, maso hned měkké, nebylo nutné dusit 3 hodiny, po 3/4 hodině jsem měla hotovo :-)

Dnes jsem dělala k obědu a chutnalo všem.

Urcite bajecne:yes:.

Jirko, moc dobrý recept, který vyzkouším co nevidět, jen budu volit jinou přílohu :yes:

Jídla podle starých receptů mám moc ráda. Tohle nám bude chutnat :yes:

Teda Jirko, to nemá chybu. Jen je to trochu na dlouhý loket, ale to už tak někdy je. Paráda! :yes:

Moc pěkné :yes::yes:

Tématické fráze:
hovezi kyta na smetane, hovězí maso recepty, recepty z hovězího masa, hovězí na smetaně, hovezi šal recepty, hovezi recept, hovězí recepty, hovězí kyta na na smetaně, hovězí maso na smetaně, recept z hovězího masa, hovězí kostky na smetaně, stary recept, staré recepty, hovězí závitky na na smetaně, recepty hovězího masa, staré hovězí maso, recepty hovezi, hovězi na kýta na smetaně, hanácký salá, hovězí kýta se na smetaně

Suroviny:
kýta hovězí, špek, máslo, smetana ke šlehání, smetana kysaná, voda, ocet, česnek, cibule, tymián, bobkový list, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu