Americký bramborový guláš
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 040 kJ / 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,08 g |
Tuky | 26,75 g |
Vláknina | 17,92 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 59,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americký bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnz0
Moje poznámka
Americký bramborový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qnz0
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 4 minutami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 10 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 47 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborový guláš,
pečeme s martou stewart,
marta stewart,
recepty marty stewart,
bramborový guláš s hovězím masem,
guláš ze psí konzervy,
marta stewart recepty,
vaříme s marthou stewart,
hovězí bramborový guláš,
m.stewart recepty cz,
marta stewart kuchařka,
psi guláš recept,
recept na bramborový guláš,
bramborový guláš top recepty,
bramborový guláš recept,
bramborový guláš recept,
hovězí stewart,
top recepty bramborový guláš,
vaříme na ohni,
bramborový guláštop recepty
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
olej olivový,
ocet vinný červený,
kmín celý,
majoránka,
vývar hovězí,
brambory,
smetana zakysaná,
petrželka hladkolistá
Komentáře (8)
Marta Stewart? To je případ..., ale kdo umí, ten umí...
A proč že "americký"?
No, tady si přece může do názvu dáti každý co mu libo, i když by to byla i hovadina, což v tomto případě zajisté neplatí, byť jídlo obsahuje i hovädzinu.
Líbí se mi zahuštění guláše 2 a 1/2 hodiny vařenými nakostečkovanými zemáky (ideálně varný typ C)
Přesto si dovolím otázku, proč Americký? Žil jsem tam 29 let a guláš jsem krom vlastní kuchyně neviděl. Kližka se tam vůbec koupit nedá, tohle "podřadné" maso jde do psích konzerv. To jen na okraj.
Přečet jsem si úvod v původním blogu, Marta Stewart, původem Polka, povoláním realitní makléřka se po neúspěších v tomto podnikání vrhla do rad hospodyňkám, mimo jiné i receptům opsaným kde se dalo. Tým kuchařů vařil co našla podle svého nejlepšího svědomí a ona se stala slavnou pokračovatelkou Magdaleny Dobromily na Americkém kontinentu