Jablečný bezlepkový závin
Závin, nebo také štrúdl, si můžete vychutnat i bez lepku. Bezlepkové listové těsto seženete ve specializovaných odděleních supermarketů a pak už stačí naplnit jako klasický štrúdl. Dejte si jen pozor při jeho přípravě, v postupu jsou jistá úskalí, ale s tímto receptem to jistě zvládnete.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 175 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,48 g |
Tuky | 84,07 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 152,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, nebo pokrájíme na kostky.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 165°C-180°C. Špatně se to odhaduje, bezlepkové těsto rychle vysychá a drobí se, proto je lepší začínat na nižší teplotě.
Krok 3: Vál vysypeme kukuřičným škrobem a rozválíme těsto tak, aby vznikla souvislá placka, co se nebude trhat, asi 3-4 mm tlustá.
Krok 4: Doprostřed placky nakládáme nastrouhaná jablka a posypeme mletou skořicí. Pak z obou stran složíme těsto tak, abychom ho rovnoměrně překryli přes nastrouhaná jablka.
Krok 5: Na pekáč dáme pečící papír, který ještě potřeme olejem (těsto se z něj pak lépe přemístí a netrhá se, nepřipaluje se). Opatrně přeneseme závin na pekáč a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 6: Pečeme asi 20-25 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Ke konci raději kontrolujeme, protože bezlepkové těsto má tendenci schnout a připalovat se rychleji než klasické.
Krok 7: Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme samotné, nebo se zmrzlinou jako zákusek.
Zveřejněno 2. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný bezlepkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43p6
Moje poznámka
Jablečný bezlepkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43p6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 12 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 21 minutami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 1 hodinou
Perníková roláda
Chmelova před 1 hodinou
Koprová polévka
Radka61 před 5 hodinami
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 7 hodinami
Jahodové smoothie
Valis před 13 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 14 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 14 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 15 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 16 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkovy zavin,
bezlepkový jablečný štrúdl,
bezlepkové recepty,
listové bezlepkové těsto recept,
bezlepkový strudl,
bezlepkové těsto na závin,
babické listové těsto bezlepkové,
bezlepkovy závin recept,
bezlepkový jablkový závin,
bezlepkové záviny,
recept na bezlepkovy zavin,
jablečný závin,
recept na bezlepkový štrůdl,
recept na bezlepkové listové těsto,
bezlepkovy zavin recepty,
jablkový závin bezlepkový,
bezlepkovy zavin s jablky,
bezlepkových zavin,
bezlepkovy listovy závin,
závin bezlepkový
Suroviny:
těsto listové,
cukr krupice,
jablko,
vejce,
olej slunečnicový,
skořice mletá,
škrob kukuřičný
Komentáře (1)