Vepřová konzerva
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 490 kJ / 8 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,05 g |
Tuky | 772,20 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 9,74 g |
Sůl | 23,10 g |
Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček, který není úplně libový, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Dáme ho do tlakového hrnce, přidáme Vegetu, sůl, rychlosůl a vodu. Vaříme asi hodinu.
Krok 3: Po uvaření naplníme kelímky např. od margarínu, necháme vychladnout a dáme do lednice.
Krok 4: Můžeme plnit i do čistých sklenic a zavařovat při bodu varu 60 minut. Druhý den sterilaci zopakujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Moje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 9 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 18 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 1 hodinou
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 3 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 4 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 5 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 6 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 6 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 6 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí vepřovou konzervu,
vepřová konzerva z bůčku,
domácí vepřovka,
domácí konzervy,
recepty na masové konzervy - domácí výroba,
vepřové maso z konzervy recepty,
domácí masová konzerva,
veprove maso v konzerve recepty,
domaci konzerva,
domácí výroba vepřového lančmítu,
vyroba veprovych konzerv,
vyroba domacich vepřových konzerv,
domácí vepřová konzerva-recept,
recepty na masové konzervy výroba,
jak udělat domácí vepřovou konzervu,
pomazánka z vepřové konzervy,
vepřové maso v konzervě,
jak vyrobit domácí vepřovou konzervu,
vepřové maso konzerva,
domácí masové konzervy
Suroviny:
bůček,
vegeta,
praganda,
sůl,
voda
Komentáře (125)
Kovové víčko do MW
Musím vymyslet jiný způsob, co s přebytečným masem.
Dělám naprosto stejně ????
zavařovala již moje maminka od, které jsem se to naučila ona sice jen syrové do plechovek. Já zavařuji pečené i skořením, nebo i znojemskou, ptáčky, závitky vepřové i řízky jsem dělala, ale ty se trošku vysuší. Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 hodin na 100°C nechám v hrnci schládnout a druhý den to opakuji potom vyndám a nechám schládnout a uskladním. Za ty roky jsem vyhodila asi jen 2 sklenice jednu v Bulharsku a jednu nedávno doma, ale přitom množství masa co jsem už zavařila je to pakatel .
dou a vařím...resp. udržuji na teple 3 hodiny