Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory na kyselo s bylinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 894 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny27,55 g
Tuky45,89 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy151,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, počkáme, až zesklovatí, pak přidáme oloupané brambory pokrájené na kostky. Osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme horkou vodou tak, aby byly všechny brambory potopeny a 10 minut necháme vařit. Krok 2: Mouku dobře rozmícháme ve smetaně a po 10 minutách přilijeme do brambor. Vaříme dále, občas promícháme a je-li třeba, ještě lehce podlijeme vodou. Když jsou brambory již měkké, ochutíme octem.
Hrnec vypneme, vmícháme čerstvý žloutek a bylinky nasekané nadrobno.
Brambory servírujeme buď s vejcem vařeným natvrdo nebo s opečenou uzeninou.

Zveřejněno 2. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EL4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EL4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: moc dobré, znám od dětství a děkuji za připomenutí :yes::-K

U nás doma se dělaly s hráškem. Musím někdy zase udělat, ale mému muži podstrčit párek, aby nebrblal, on naše vesnická jídla moc nezná. Za mě:yes:

Maminka nám je vařila, když jsem byla malá . Já je vařím také, jsou vynikající.:-K:-K:yes:

moje babičky - obě maďarky (před více jak čtyřiceti roky), dělaly obdobné omáčky, ale dávaly třeba fazolové lusky nebo fazole nebo hrášek ... výborná mňamka :yes::yes:;-)

Tohle jídlo pamatuji z mládí, vařilo se doma s vejcem.:yes::-D

Je zde něco podobného, ale proč nevyzkoušet i tento recept, tak já dávám :yes:

Jana Pá: :-K

Moje babička zase v létě přidávala fazolové lusky. Jako dítě jsem to neměla ráda a jak bych si dneska od babičky pochutnala ;-(

Tématické fráze:
brambory na kyselo, brambory na kyselo s uzeninou, brambory na kyselo s koprem, brambory s koprem na kyselo, brambory na kyyelo, brambory na kyselo recept, brambory na kyselo recept s parkem, brambory s koprem na kyselo recept, brambory po na kyselo, recepty z brambor, bramborový guláš na na kyselo, bramborynakyselo, brambory s vejci na kyselo, brambory na kyselo s vejci, kyselo s uzeninou, recepty s bylinkama, koreni k varenym brambory, brambory nakyselo, recepty na brambory na kyselo bez mouky

Suroviny:
brambory, máslo, cibule, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, smetana, mouka hladká, ocet, žloutek, čerstvé bylinky,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu