Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 832 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,90 g |
Tuky | 16,58 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na půlkolečka a dáme do hrnce na rozehřáté máslo. Necháme ho chvilku restovat, po chvilce přimícháme mrkev nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na plátky a nadroboučko nakrájený zázvor.
Asi minutu necháme orestovat, pak zalijeme vývarem, přihodíme oloupané na kostičky nakrájené batáty, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, špetku muškátového květu, snítku tymiánu a necháme vařit, až batáty změknou. Krok 2: Pak si odebereme asi 1/3 polévky, dáme stranou, zbytek polévky rozmixujeme a nerozmixovanou část vrátíme zpátky do hrnce. Polévku znovu přivedeme k varu, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme, odstavíme a necháme 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Pak sundáme pokličku a polévku dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme plátek másla. V momentě, kdy už by máslo začalo hnědnout, přihodíme čerstvé lístky šalvěje a za stálého míchání je necháme asi minutu smažit.
Do každé porce polévky na talíři přidáme pár osmažených šalvějových lístků.
Asi minutu necháme orestovat, pak zalijeme vývarem, přihodíme oloupané na kostičky nakrájené batáty, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, špetku muškátového květu, snítku tymiánu a necháme vařit, až batáty změknou. Krok 2: Pak si odebereme asi 1/3 polévky, dáme stranou, zbytek polévky rozmixujeme a nerozmixovanou část vrátíme zpátky do hrnce. Polévku znovu přivedeme k varu, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme, odstavíme a necháme 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Pak sundáme pokličku a polévku dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme plátek másla. V momentě, kdy už by máslo začalo hnědnout, přihodíme čerstvé lístky šalvěje a za stálého míchání je necháme asi minutu smažit.
Do každé porce polévky na talíři přidáme pár osmažených šalvějových lístků.
Zveřejněno 16. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová polévka s pohankou a šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrxD
Moje poznámka
Batátová polévka s pohankou a šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrxD
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 17 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 5 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 7 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 8 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 9 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 12 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 12 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 12 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 12 hodinami
Tématické fráze:
batátová polévka recept,
recept na batátová polévka,
videorecept batátová dýňová polévka,
batatová polevka-recept,
batátová polévka,
batátová kaše s pohankou
Suroviny:
máslo,
pórek,
mrkev,
česnek,
zázvor čerstvý,
batáty,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř,
šalvěj,
květ muškátový,
tymián čerstvý,
lámanky pohankové,
šalvěj čerstvá,
máslo
Komentáře (4)