Suroviny
Porce: 30/35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 725 kJ / 3 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,49 g |
| Tuky | 233,78 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 714 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 400,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr s vejci šleháme do pěny.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKrK
Moje poznámka
Žravá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKrK
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 38 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 59 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
buchta panda,
buchta s vejci,
buchta z marmelády,
žravá bucta,
žravá buchta na plech,
recept na zravou buchtu,
trio zrava buchta,
dobrá a rychlá buchta např perník,
lacina buchta na plech,
recept na buchtu panda,
laciná buchta,
marmeláda buchta,
zravabuchta,
slovenské recepty na buchty,
slovenske buchty recept,
buchta ze staré marnelady,
panda řezy,
buchta marmeláda,
nadýchaná buchta s džemem polita čokoládou,
buchta
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mléko,
olej,
kakao,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
marmeláda
Komentáře (17)
-moja stará mama na Slovensku pred veľa rokmi ma to naučila tak jak som to napísala.
No čo ,človek sa celý život učí nie?
Ale inak Vám prajem veľa šťastia a samé slniečkom zaliate dni.
S úctivým pozdravom,
milluskaHmhrnciarovapost .cz
Máte pravdu, obecně to platí
Suroviny na štědrovku nechávám přes noc na kuch. lince
Ale např. do křehkých těst strouhám studený, ba i zmrzlý, tuk
Ale např. do chlebíčků (biskupský, ovocný) liji rozpuštěné máslo
Ale např. jsou i tací, kteří do klasického lineckého zapracují povolené (rozpuštěné) máslo a jsou spokojeni s výsledkem...
Děkuji za odpověď